A Herczegh gyerekek levele a Kékvirág táborról

Nyomtatás

Peti:

Egy hosszú út után megérkezve Hällebergába, mind a gyerekek, mind a felnőttek szeretettel fogadtak bennünket.

Vacsora után következett a fürdés, ahol a gyerekek tízesével tolongtak, és vártak az előttük lévőkre, akik gyorsabbak voltak. Másnap a tábor valójában elkezdődött. Felvontuk a zászlókat és elénekeltük a Himnuszt. A hangulat komolyságát hamarosan feloldotta a játékos tevékenységek vidám özöne. Délben a konyha finom ebéddel és házi kenyérrel várt minket. Jó sokat tömtünk a hasunkba, majd a csendes pihenő következett. A nevéből kiindulva, valóban csendes pihenés volt a gyerekeknek.

Egyik közkedvelt játék a maffia, ahol vakon kell játszani különböző szerepeket. Esténként lefekvés előtt, főként az öregebb ifik, kihasználták a röplabdapályát, és játszottak néhány meccset. Ezek a meccsek irtózatosan izgalmasak, persze csak ha feláldozzuk a korán fürdés lehetőségét. Ez a tábor azoknak való, akik szeretnének belekóstolni a magyar történelembe, akik unatkoznak nyáron, illetve barátokat akarnak szerezni.

Frici:

Mindenkinek ajánlom ezt a tábort. Mindenféle foglalkozás volt. Csoportfoglalkozások, kézműves foglalkozás, hétpróba, számháború, ki-mit-tud vetélkedő, és még egy pár más dolog. A felnőttek kedvesek voltak, és amiben tudtak, segítettek. Az étel is finom volt. Jövőre is szívesen elmennék!

Emília:

A szállás mellet van egy nagy erdő. Mivel a tábor ideje alatt érik az áfonya, minden szünetben áfonyát szedtünk. Nagyon sok program volt. A kedvencem a hétpróba, ahol sok ügyességre volt szükség. Mindenkinek ajánlom ezt a tábort, mert sok jó program van, nem unatkozunk soha, és tanulságos is. Idén a törökvilággal foglalkoztunk. Nekem az egri vár védőinek hősiessége tetszett a legjobban.

Anna:

Jó volt az idei tábor is, mert találkozhattam a barátaimmal. A számháborút élvezem a legjobban, meg persze az áfonyás pitét, amit a nagyok sütöttek, de az áfonyát mindenki gyűjtötte hozzá. A hétpróba legjobb állomása az volt, amikor a nagyok hátán lovagolva kellett labdákat dobálni öt kosárba.

István:

Jó volt a nyelvi játék. Sok új és furcsa szót tanultam meg. Szép gyurmaékszereket csináltunk, melyeket odaajándékoztam az itthoni barátaimnak. Jövőre is szeretnék menni!