A Stockholmi Magyar Ház értesítője

Nyomtatás

Március 5-énNógrádi György biztonságpolitikai szakértőt látta vendégül a Magyar Ház, az előadásra nagyon sokan eljöttek, a díszterem tele volt érdeklődőkkel. 

Áprilisban két nagy rendezvény volt a Magyar Házban. Április 16-án táncház, amelyet az UHU-val közösen szervezett a Magyar Ház közösség, délután három órától perecet sütöttek közösen a gyermekek, majd utána gyermek táncház kezdődött Hurtig Ilona „Ilcsi” vezetésével. A gyermek táncházat felnőtt táncház követte ahol a kisebbek és nagyobbak közösen mulattak. A két egyesület közös munkája minőségi és jó programokat eredményez.

Április 24-énCatharina Ingelman-Sundberg: Kaffe med Rån regényéből Szentkirályi Csaga által színpadra írt Rablóoecsenye Ugorkával című vidám színdarabot adta elő a műkedvelő színjátszó csoport. A darabra nagyon sokan kíváncsiak voltak, így telt házas előadást volt. Az előadás után kosaraztak sepsiszentgyörgyi árvák javára, mintegy 800 euro gyűlt össze. Köszönjük mindenkinek, aki eljött és adakozott!

Május 1-éna Fölszállott a páva televíziós tehetségkutató első két évadának nyertesi tartottak előadást. Ők a SMOSZ meghívására érkeztek Stockholmba, ahol a Magyar Ház közösség vállalta a rendezvény megszervezését. Az előadásra körülbelül 180 résztvevő látogatott el. Ezúton szeretnénk megköszönni mindenkinek, aki eljött és azoknak, akik a szervezésben, illetve helyszínen segédkeztek a rendezvény lebonyolításában!

Május 6-8-ána Stockholmi Magyar Házban tartotta összejövetelét a NYEOMSZSZ (Nyugat – Európai Országos Szervezetek Szövetsége), mely alkalommal a SMOSZ látta vendégül a tagországok képviselőit. A három napos rendezvényről mindenki elégedetten távozott. Köszönjük tagjaink segítségét!

Soron következő rendezvények:

Május 28-ánBálint Márta színművésznő előadása „Marina Vlady A megszakított repülés avagy szerelmem Viszockij” címmel. Az előadás este 19:00 órakor kezdődik. Mindenkit várunk szeretettel!

Június 11-énUHU (Hétvégi Magyar Gyermekfoglalkozás) találkozó színes programokkal. Családosok figyelmébe ajánljuk!

Június 12-én11:00 órától a Lencse Tibor Baráti Társaság árvákat támogató egyesület bazárja lesz. A bazár ideje alatt lángos kapható!

A Magyar Ház augusztus 20-án tarja Szent István napi ünnepségét, melyre mindenkit szeretettel várunk!

Részletekről és további programokról tájékozódjon a Magyar Ház honlapján, www.magyarhaz-stockholm.com illetve keresse facebook-on a stockholmi Magyar Házat!

Az évi tagdíj befizetése a 640004-8-as postai számlára (plusgiro) van lehetőség. Az évi tagdíj egy személyre 100 kr, családnak 200 kr.