Új erővel toboroz a Híradó Baráti Köre

Nyomtatás

Mint tudjátok, a sokak számára értékelt és szeretett Híradó, nem kis anyagi terhet jelent a SMOSZ számára, hála viszont a 2012-ben alakult Híradó Baráti Körének (HBK), az újság töretlenül, sőt egyre jobb minőségben kerülhet el a Svédországi Magyarok Országos Szövetsége (SMOSZ) egyesületeinek tagjaihoz.

A HBK alapítói és tagjai közé olyan lelkes olvasók tartoznak, akik belátták, ha elég sokan összefognak, az egy összegben magasra rugó nyomdai és tördelői költségeket, kis egyéni ráfordítással, jelentősen csökkenteni tudják. Az elképzelést, hogy a HBK tagdíjaiból támogatják a Híradó megjelenési költségét, tettek követték, és segítségükkel az évek során jelentős esztétikai javuláson esett át az újság.

Az ősz folyamán virtuális közgyűlést hirdetett a Híradó Baráti Köre, ahol többek között új tisztségviselőket választottak. A tagság elfogadta a javasolt vezetőséget, így a választás eredményeképp elnöknek Bitay Zsoltot, titkárnak Kovásznay Ádámot, pénztárosnak Aluuan Gabriellát bízták meg. További vezetőségi tagok: Bihari Szabolcs és Bitay Erzsébet. Az újonnan felállt vezetőség elsődleges feladatának tekinti további tagok toborzását, a Híradó szellemi és anyagi támogatását.

A Híradó Baráti Köre ezúton is kér minden lelkes Híradó olvasót, tagságával támogassa az újság további megjelenését. Továbbá felhívja minden érdeklődő svédországi magyar figyelmét, amennyiben valaki nem tagja egyetlen SMOSZ tagszervezetnek sem, de szeretné olvasni a Híradót, a Híradó Baráti Köréhez csatlakozva, minden HBK tag házhoz kapja a negyedévente megjelenő lapot.

Éves tagsági díj családonként 100 kr.

A tagdíjat a következő számlára lehet befizetni:

Bankgiro 244-1590