Csapatépítő hétvége Hällebergában

Nyomtatás

Augusztusban tartotta első csapatépítő hétvégéjét a Boråsi Magyar Egyesület, melyet a hällebergai Tábortanyán rendeztek meg.

A csapatépítő, csapatbővítő kirándulás alapgondolata egybecseng a négy éve alakult Boråsi Magyar Egyesület létrejöttének és működésének céljával: összefogni a Boråsban és környékén élő magyarokat. 

Elfogultság nélkül mondhatom, hogy ez maximálisan megvalósult. A 2017-es nyár végén 60 fő vett részt a három napos programsorozaton. A teljes létszámban 9 család is szerepelt és testvéregyesületük 9 tagját is meghívták. Ők is nagyon jól érezték magukat, igazi integráció volt. A három nap alatt bőven volt lehetőség a programok közül válogatni, mindenki talált a kedvére valót. Napközben mókás csapatjátékok várták a felnőtteket és gyerekeket egyaránt. A játékokba magyaros elemeket is bevontak, mint például az ostorhasználat. Az esemény fő szervezője és koordinátora az egyesület elnöke, Dézsy Ildikó volt, de ahogyan ő fogalmazott: „Könnyű karmesternek lenni egy csodálatos csapat élén!”. Köszönet jár Menyhárt Lajosnak, aki a fergeteges hangulatú felnőtt csapatjátékokat szervezte, Papp Magdinak, aki a gyermekeknek rendezett emlékezetes játékokat és Lakatos Sándornak a kiváló zenékért.

  

 

Ildikó gombaismerete és szeretete hatására már-már hagyomány a közös gombaszedés és annak elkészítése, így ez sem maradhatott ki. Hagyományőrző volt a menü is, hogy a gyerekek és a fiatalok megkóstolhassák a régi magyar ételeket. Mindent áthatott a csapatszellem, így a főzésekre csapatmunkában került sor, mely nagyon jól működött és tovább erősítette az összetartozás érzését. Az ünnepi vacsora során Újkenyeret avattak, melyet magyar és svéd lisztből készítettek. A Himnusz éneklése közben felavatták az egyesület új zászlóját, majd zárásként összekapaszkodva kéz a kézben, az Ismerős arcok Nélküled című számot énekelték. Minden nagyobb rendezvény alkalmával felköszöntik az egész évet töltött tagjaikat is. Ezúttal sem volt másképp, virággal és közös énekléssel köszöntötték négy ünnepeltjüket. Az egyesület valóban a svédországi magyarokért létezik és azért, hogy erősítse a közösséget, ezért a tagoknak szimbolikus összegbe került a három napos nyaralás.

Összefoglalva a hétvégét, egyenesen fantasztikus volt! Ildikó, mint szervező külön köszöni minden egyes tagnak a hétvégéhez való hozzájárulását. A nagy sikerre való tekintettel hagyomány teremtődik. Találkozzunk jövőre is augusztus 24 és 26 között, hogy ismét emlékezetes időt töltsünk el együtt, mert mi egy vérből valók vagyunk!

Trombitás Titánia