Igazi feltöltődés és baráti együttlét a kora nyári időben – megtartották a SOMIT tavaszi táborát

Nyomtatás

Május 10-13-án ismét élettel telt meg a hällebergai Tábor Tanya – ezúttal a pünkösd örömteli, ünnepi hangulatában gyűltek össze a svédországi magyar ifjak, hogy együtt töltsenek egy hosszú, csütörtöktől vasárnapig tartó hétvégét. Ahogy ez már rég megszokott a SOMIT táboraitól, igazi kiszakadás volt ez a pár nap a mindennapok monoton láncolatából. Színes programokkal, a pünkösd ünnepének emelkedettségével és az időjárás különleges kegyével ajándékozta meg a résztvevőket: szép májusi napokat tölthettünk együtt az rendkívül otthonos vidéki tanyán.

Pünkösdi királyválasztás /  Fotó: Bitay Zsolt

Csütörtök este már rá is hangolódtak az érkezők a tábor felhőtlen, baráti légkörére, hogy aztán másnap teljes erőbedobással induljon meg a program. A péntek nagyon izgalmasan indult: Mészáros Attila és Kovács Nóra stockholmi és malmöi Kőrösi ösztöndíjasok érdekfeszítő kvízt állítottak össze a pünkösd hagyományával kapcsolatosan, délután pedig pünkösdi királynőválasztás volt: a játékos feladatok során a lányok elsősorban házimunkában való ügyességükkel és gyorsaságukkal vívhatták ki az előkelő címet.  A jó idő miatt a társaság kirándulást is tett a gyönyörű fenyvesen keresztül a közeli tóhoz is, ahol a táborszervezők már ebéddel várták a gyaloglókat. A péntek este fénypontja a salsa-tanulás volt, ami különleges színt hozott a tábor hangulatába. Orcsik Attila oktatta az érdeklődőket.

Salsa oktatás Orcsik Attil vezetésével / Fotó: Bitay Zsolt

Szombat hajnalban a legelszántabb lányok tanúbizonyságot tehettek akaraterejükről és kitartásukról: hajnali 4 órakor kezdődött a pünkösdi harmatszedés a tanyát övező hatalmas réteken, amin – láss csodát – bőven akadtak lelkes résztvevők és nézők is! A hagyomány szerint ugyanis a pünkösdi harmatban való fürdés, mosakodás varázslás: széppé tesz egész évre. Szombat délelőtt SOMIT Közgyűlés volt, délután pedig Orcsik Attila coach tartott párkapcsolati tréninget, melyből érdekes, és azt hiszem mindenki számára értékes beszélgetés is kerekedett a hallgatóság és a tréner között. A pünkösdi királyválasztásra szombat este került sor – még mindig bőven világosban, köszönhetően a hónap adta kellemes adottságoknak. Kovács Gábor halmstadi Kőrösi ösztöndíjas és jómagam álltunk azon nehéz feladat előtt, hogy a belevalóbbnál belevalóbb résztvevők között valahogy igazságot tegyünk.  A férfiaknak erejükkel, ügyességükkel és kitartásukkal kellett bizonyítaniuk rátermettségüket a címre. Az este során meg is koronázták a párt egy igazi ünnepi „ceremónia” során, melyet az emelkedettséghez méltó buli követett.

Tábortűz / Fotó: Bitay Zsolt

A táborban esténként tábortűz, zenélés, éneklés, bent pedig közös tánc tette felszabadulttá a hangulatot. A vasárnap már a takarításról és a búcsúzkodásról szólt, de azt hiszem, mindenki élményektől feltöltődve távozott. Köszönjük a szervezőknek ezt a különös gonddal, jól megszervezett néhány napot. Szerintem ezután a hosszú hétvége után mindenki el is kezdett a júniusi nyári SOMIT táborra készülni, annyira jó volt!

Zsuppán Klaudia