Pannónia klub életéből

Nyomtatás

Gyerekfoglalkozás a szabadban

Nagyon mozgalmas, gazdag programokkal tarkított volt 2018 első féléve.

Januárban fogadtuk a Magyar Kultúra Napja keretében a Lovasíjász c. film író-rendezőjét, Kaszás Gézát, aki személyesen, nagyszámú érdeklődő közönség előtt mutatta be a filmet.

A februári bálunkon a vajdasági Kovács Norby volt a felelős jó hangulatért, mindenki megelégedésére. Koppenhágából, Göteborgból, Helsingborgból is voltak vendégeink. A nagy sikerre való tekintettel közkívánatra Kovács Norbyt hívtuk meg ismét, hogy majd szilveszterkor zenéljen nekünk.

A március 15-i megemlékezést a Hungaroclubbal közösen ünnepeltük, a Kőrősi Csoma Sándor programban dolgozó ösztöndíjasok előadásával. Nagyon szép, színvonalas megemlékezés volt!

Áprilisi bálunkon Polónyi Géza volt a meghívott zenész, akivel együtt nosztalgiázhattunk.

Május 27-én zártuk az első félévet a Nydala színházban: Sláger született címmel Máté Péter, Szécsi Pál és Cserháti Zsuzsa dalaival köszöntöttük az édesanyákat, nagymamákat, Simonyi Kriszta és Zsiga László Budapesti színészek tolmácsolásában.

Az ősszel indított vasárnapi gyerekfoglalkozás nagy sikernek örvend, Kovács Nóri ösztöndíjasnak köszönhetően. Februárban gyerekfarsangot tartottunk, márciusban az 1848.március 15-i szabadságharcra, áprilisban a Föld napjára, májusban az anyák napjára emlékeztünk a gyerekfoglalkozások során, ahol a gyerekek Magyarországgal, a magyar szokásokkal is megismerkedhettek. Köszönet Nórinak az odaadó pontos munkájáért, a sok szép versért, meséért, és főként a sok mosolyért!

Ősztő új ösztöndíjassal folytatjuk a Nóri megkezdett munkáját, kiegészítve magyar nyelv tanárnő által tartott nyelvtanulással a nagyobb gyermekeknek számára.

Szép nyarat, kellemes nyaralást kívánunk mindenkinek!

Ősszel új erővel, szeretettel várunk mindenkit a programjainkra, melyek megtalálhatóak  2018-as programok alatt a  www.pannonia.se oldalon.

Rosenheim Ilona