A Pannónia klub életéből

Nyomtatás

A Pannónia klub őszi időszaka sok programot tartogat a Malmö és környékén élő magyarok számára. Ősztől a gyerekfoglalkozások minden vasárnap 10 és 15 óra között zajlanak két csoportban. A kisebb gyerekek vasárnaponként játékos formában ismerkedhetnek a magyar kultúrával, népi szokásokkal, valamint különböző népi játékokkal. A nagyobbak a magyar nyelv szépségét tanulják meg Sebestyén Marianna tanárnővel, a Kőrösi Program keretében itt munkálkodó ösztöndíjassal.

Szeptemberben tartottuk az első klub estét, meghívott vendéggel és magyaros hidegtállal emlékezve a jó magyar ízekre.

Az októberi hónap kulturális kínálataként a SMOSZ program keretében a Nagypapa októbere című előadás tekinthettük meg a Hungaroclubbal közösen rendezve, amelyen ismert dallamokkal emlékeztünk 1956-ra. A meghívottak a Tanod’Art zenés budapesti színház szereplői.

Az elmaradhatatlan őszi bálra október 27-én került sor, ahol a ljungby-i Joco-Band gondoskodott a jó hangulatról. A Katalin bált november 24-én tartottuk, ahol a talpalávalót Kató István szolgáltatta.

Ebben az évben is nagyon vártuk a SMOSZ által meghívott Mikulást! Idén egyenesen Dunaújvárosból érkezett a gyerekekhez, természetesen sok-sok zenével, ismert mondókákkal köszöntve az izgatott apróságokat.

Szilveszteri bálunkon közkívánatra a vajdasági Kovács Norby zenész felel az est hangulatáért.

Programjainkra szeretettel várunk mindenkit!

 

Rosenheim Ilona

 www.pannonia.se