Pogácsasütés és LuFi Lundban

Nyomtatás

A Lundi Fiatalok (LuFi) szezonnyitó klubestet tartottak, ezzel azonos időben a „nagyok” közös pogácsasütésre gyűltek össze a Lundi Magyar Kultúrfórum szervezésében.

A Svédországban hatvan éve működő Lundi Magyar Kultúrfórum, mint a neve is fémjelzi, a magyar kultúrát hivatott ápolni elsősorban, ám ezen kívül számos, színes programmal kelti fel az ott élő magyarság figyelmét. Az egyesület híres összetartó, aktív közösségéről.

Október első szombatján a szokásos, heti gyerekfoglalkozásokon kívül két izgalmas rendezvényt is kínált az egyesület. A Lundi Fiatalok (LuFi) a Linero Klubot vették birtokba, ahol számtalan szabadidős tevékenységgel múlathatták az időt. Biliárdterem, pingpongterem várta a tiniket, valamint egy olyan nyitott tér, ahol társasjátékozni lehet.

A felnőtteket pogácsasütésre invitálták a Vuxenskolan konyhájába. A mamák és a konyhatündér gyerekek azonnal szorgoskodni kezdtek, a papák jelenlétükkel és ötleteikkel támogatták az alkalmi cukrászokat. Gyúrtak, kelesztettek, formáztak, s türelemmel várták, hogy elkészüljenek a különböző formájú alkotások. Az idő a jó társasággal hamar elrepült, s mindannyian örömmel kóstolgattuk a finomabbnál finomabb pogácsákat.

Jó volt látni, hallani, ahogy a családok barátságosan beszélgetnek, kínálgatják egymásnak az azonos recept alapján készült, ám egyéni ízlésüknek megfelelően alakított finomságaikat. Ez a program nem csupán a pogácsasütésről szólt, mindannyian tudtuk.

Sebestyén Marianna