Történések a Pannónia Klub háza táján

Nyomtatás

Az első és legfontosabb hír, amit a Pannónia Klub kapcsán meg szeretnék említeni, hogy a 2021. április 24-én tartott évi közgyűlés alkalmával megújult az egyesület vezetősége. Ezúton is köszönjük minden kedves leköszönő vezetőségi tagnak a több éves – sokszor áldozatokkal járó –, példaértékű munkáját. Nélkülük nem tartanánk ma ott, ahol… A közgyűlés új elnöknek Kovács Sándort választotta. Vezetőségi tagok továbbá: Váncsa András – alelnök, Lukács Andrea – titkár, Berecki Emőke – pénztáros, Kovács Linda és Gál-Molnos Ildikó – programszervezők, Vermes  Szilvia – gyerekprogramokért felelős póttag valamint Kovács Krisztián, az állandó segítség. A közgyűlés Rosenheim Ilonát a Pannónia Klub tiszteletbeli elnökének választotta.

Az új vezetőség ígéretet tett arra, hogy az egyesület hagyományait megtartják és tovább örökítik a következő generációk számára is. Aki szeretné, figyelemmel kísérheti az egyesület weboldalát, illetve Facebook csoportját, ahol az illetékesek időben megosztanak minden közelgő eseménnyel kapcsolatos információt.

A továbbra is érvényben lévő korlátozások miatt benti programokat egyelőre sajnos nem szervezhetünk, terveink ugyan vannak az újrakezdésre. De hogy a közösséget addig is életben tartsuk, szabadtéri eseményekben gondolkodunk: közös grillezések, családos kirándulások, táborok. Eddig már több szabadtéri rendezvényen vagyunk túl, amiről szívesen számolunk be. Ilyen volt a húsvét, amit a malmői Beijers Parkban tartottunk meg. A résztvevők komolyan készültek a közös ünneplésre, rengeteg sütemény, gyümölcs került az asztalra. A gyerekeknek különböző feladatokat találtunk ki: például fakanál segítségével vitték a tojást a célig úgy, hogy a tojás ne essen le a kanálról, vagy tetszett nekik a páros futás is, amikor két (vagy három) gyerek egy-egy lábát összekötöttük, de a legnagyobb sikernek a zsákban futás örvendett. Aztán a fiúk sorba álltak, szebbnél szebb locsoló verseket mondtak, majd meglocsolták a lányokat. Hasonló módon köszöntöttük az édesanyákat is egy grillezéssel egybekötött kirándulás alkalmával. A gyerekek énekeltek, rajzoltak, virágot adtak az édesanyjuknak, majd annyira elmélyültek a közös játékban, hogy hosszan tartó győzködés után lehetett csak őket búcsúzásra késztetni.
Megbecsüljük a szép idő minden pillanatát és igyekszünk kihasználni a lehetőséget arra, hogy minél gyakrabban találkozhassunk!

Írta: Berecki Emőke