Viszlát nyár, jó volt veled!

Nyomtatás

Élménybeszámoló a malmői Pannónia klubból. A nyár ismét mozgalmasan telt. Több kisebb-nagyobb lélegzetű programunk volt, sok időt töltöttünk együtt, nem is sorolom most fel mindet, csak a kiemelkedőbb eseményeket.

Együtt voltunk például az ystadi állatkertben. Az állatkerti kirándulás tavaly is népszerű volt, idén is sok család tartott velünk. Meglátogattuk az állatkert összes kisebb-nagyobb lakóját, a gyerekek hatalmas élvezettel ugráltak a finom, illatos szénába, de még egy alpaka bébi születését is végignézhettük! A séta után került a grillre mindenféle finomság, gyereknap alkalmából pedig fagyira invitáltuk a Pannónia gyerkőceit.

Tengerparti pikniket is szerveztünk. Igaz, milyen romantikusan hangzik? Sajnos az erős szél miatt a fák közti kis tisztásra „menekültünk”, de ez semmiben sem korlátozta a jókedvünket. A gyerekek nagyon kreatívak, ezt minden alkalommal bizonyítják nekünk. Ezúttal a fák lehajló ágai és a bokrok között eszkábáltak maguknak egy kis kuckót, ez volt az ő kis búvóhelyük, ahol kitalálták a következő játékot, elszaladtak a társaik elől vagy csak egyszerűen megpihentek. Délután kimerészkedtünk mi is a menedékből és sárkányt eregettünk a tengerparton, a gyerekek hatalmas örömére.


Minden összejövetelünk jó hangulatban telt, de talán a nyár fénypontja bizonyos szempontból mégis a „tábor” volt, Hällebergán. Nyugodt, kellemes, családias atmoszférát sikerült varázsolnunk, miközben a kisebbeket is igyekeztünk a táborozás rutinjaihoz szoktatni. Például türelemmel végighallgatni a tábornyitót, amiről természetesen a Himnusz-éneklés sem hiányozhatott. A programok között volt erdei séta, áfonyaszedés (amiből pitét sütött az egyik kedves anyuka), de még szülinapot is ünnepeltünk. Nem egyet, hármat! Köszönet a vezetőségi tagoknak, az összes táborozónak, hiszen az együtt eltöltött csodálatos hétvége egy közös projekt sikeres eredménye. Most mégis név szerint emelném ki a Pannónia klub ügyeletes szakácsát, Kiss-Budai Tibort, aki nem is egyszerűen csak a finom falatokról gondoskodik minden egyes alkalommal, hanem óriási támasz mögöttünk a felmerülő kér­désekben, a megoldandó helyzetekben.