A Pannónia Klub beszámolója

Nyomtatás

Az ősz hirtelen hozta magával a szürke, esős napokat, de az egészségügyi korlátozások feloldásának köszönhetően, a hosszabb kihagyás után folytathattuk beltéri tevékenységeinket. Sokan várták már, hogy újra találkozhassunk egymással, hogy az egyesület végre szervezhessen szélesebb körben is programokat.

Az első és legfontosabb zárt térben szervezett eseményünk a Pannónia Klub 15 éves fennállásának méltó megünneplése volt. Ami a tavasszal elmaradt, azt most bepótoltuk. Ezúton is köszönjük a fellépőknek, Vanya-Lőrincz Veronikának és Vanya Róbertnek a jó hangulatot, Ménesi Ferencnek a sok segítséget, Kiss-Budai Tibornak a finom falatokat. Köszönjük dr. Kaszás Veronika kulturális attasénak és helyettes konzulnak, hogy rendezvényünkön képviselte a Svédországi Magyar Nagykövetséget. Köszönjük Bihari Szabolcs SMOSZ elnöknek a kedves köszöntést. De köszönjük Rosenheim Ilonának és a régi vezetőség összes tagjának, hogy az elmúlt évek alatt értéket alkottak és tudásukat, tapasztalataikat hajlandóak voltak megosztani velünk. Készen állunk a folytatásra…

Mi sem bizonyítja jobban, mint a következő rendezvényünk sikere. A SMOSZ égisze alatt Kilyén Ilka (többszörösen kitüntetett marosvásárhelyi színésznő) és Ritziu Ilka-Krisztina (szintén marosvásárhelyi színésznő) a Bekecs Néptáncszínház tagja előadásában a Szálkák című, nagyszerű előadást fogadtuk az 1956. október 23-i megemlékezés alkalmából.

Közben pedig újraindultak a rendszeres, beltéri gyerekfoglalkozásaink is: minden vasárnap délelőtt várjuk a kicsiket és a nagyobbakat jó hangulatú foglalkozásainkra. A Kőrösi Csoma Sándor Program ösztöndíjasait pótolandó, ettől a tanévtől anyanyelvi oktatásban jártas tanárnő segíti gyermekeinket, hogy elsajátítsák a magyar írást-olvasást. Ugyanakkor igyekszünk a különböző tematikákat is feldolgozni közösen, így szerveztünk már szüreti mulatságot, tökfaragást, Márton napi kézműves programot, bábszínházat. A december pedig az ünnepé: az adventi hangolódást a közös Mikulás-várás követi, és jó lesz majd újra feleleveníteni népszokásainkat, hagyományainkat, felidézni, hogy kapni bizony jó, de adni, adni annál sokkal jobb!
Most pedig köszönetet szeretnék mondani a Pannónia Klub vezetőségének nevében, elsősorban a tagjainknak, hogy a korlátozások ellenére kitartottak mellettünk, érdeklődésüket és támogatásukat fejezték ki. Köszönettel tartozunk a SMOSZ támogatásáért, a tartalmas programokért. De köszönettel tartozunk a Nemzetpolitikai Államtitkárságnak és a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt.-nek is, hogy a kiírt pályázatok, meghirdetett programok által (is) odafigyelnek ránk és támogatnak bennünket, gyermekeinket.
Áldott, békés ünnepeket kívánok!