A stockholmi magyar nagykövetség kulturális programjai

Nyomtatás

A stockholmi magyar nagykövetség kulturális programjai

Mácsai Pál színházi estje Stockholmban
„Mi lenne, ha Örkény István egy nap újra megjelenne, egy színházban, egy színészben, egy este, leülne, venne egy lélegzetet, mesélni kezdené – néha felállna – az életét, azután megint eltűnne? Ezen az estén az író a színész testét ölti magára.” - (Bereményi Géza)
2022. május 19-én Mácsai Pál ikonikus darabját, az Azt meséld el, Pista! című elődást láthatta a svédországi magyar közönség a Svéd Rádió koncertstúdiójában a stockholmi magyar nagykövetség szervezésében. A darabot közönségtalálkozó követte, ahol a budapesti Örkény Színház igazgatója válaszolt a nézők kérdéseire.

Visegrádi országok könyvválogatása Svédország könyvtáraiban
A magyar Visegrádi elnökség kezdeményezésére Svédország könyvtáraiban a magyar, cseh, lengyel és szlovák irodalom remekműveit mutatjuk be az olvasóknak. A program első állomása a stockholmi Kulturbiblioteket könyvtára, ahol 2022. június 8-án Eva-Teresia Lundberg, egyebek mellett Szabó Magda, Szerb Antal és Tóth Krisztina svéd fordítója is mesélt a magyar irodalom különlegességéről.
Amennyiben szeretnék, hogy az Önök településének könyvtára is csatlakozzon a Visegrádi országok irodalmát népszerűsítő programhoz, kérjük, vegyék fel a kapcsolatot a magyar nagykövetséggel a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címen!

V4 természetfotó kiállítás a nagy­kö­vetség körül
A magyar nagykövetség nagysikerű kültéri fotókiállítás sorozata 2022 júniusában a Visegrádi országok természetfotóiból összeállított színes válogatással folytatódik. Jöjjenek el a nyár folyamán és tekintsék meg a különleges természeti képeket! #HuStreetGalleryStockholm

A magyar Visegrádi elnökségi év zárókoncertje Stockholmban
2022. június 15-én a Liszt Ferenc Zeneakadémia három tanára, Fülei Balázs zongoraművész, Kováts Péter hegedűművész, valamint Varga István gordonkaművész alkotta Auer Trio adott fantasztikus koncertet a Visegrádi országok klasszikus zenéjét bemutató repertoárral. Az esemény a magyar V4 elnökség záróprogramja volt, az elnökséget 2022 júliusától Szlovákia vette át Magyarországtól.