Újra odébb állt a SOMIT karaván…

Nyomtatás

A Göteborg közelében lévő härsjösandi cserkészlak udvaráról idén valamivel délebbre vette az irányt a SOMIT karaván, meg sem állva egészen a Helsingborghoz közel eső aggarpsgårdeni cserkészlak udvaráig.


A SOMIT Generációk tra­dícioná­lis sátortábora 2022. június 23–26. között került megrendezésre. Ez a tábor is korlátozott létszámú volt még és csak a tagok számára volt elérhető. Tradíciójához híven ezúttal is élmény- és eseménydús időtöltésre adott lehetőséget minden kedves résztvevőnek, kötetlen, szabadidős programokkal, sportolási lehetőségekkel, ill. a rendezvény lehetőséget biztosított ismerkedésre, új barátságok kötésére, a magyar nyelv gyakorlására, és végül, de nem utolsósorban a kikapcsolódásra és a szórakozásra is. Öröm volt látni és tapasztalni, hogy az idei „első bálozók”, azaz új táborozók is azonnal otthon érezték magukat, szinte az érkezést követően percek után beleolvadva a SOMIT sátortábor dinamikájába.  

A korábbi táboroktól eltérően, a 2021-es knottokat és a világjárvány nagy részét magunk mögött hagyva idén az a rendkívüli szerencse kísérte táborunkat, miszerint a teljes hosszú hétvége idején csodás melegben és napsütésben fürödhettünk, átvitt, ill. a szó szoros értelmében is. Kicsiknek és nagyoknak örömére egyaránt, nagyokat lubickolhattunk a tengerben és a tábortanyához közel eső tavak vizeiben is.  

Tény, hogy az esztendők múlnak, az ősz hajszálak megjelennek, a táborozók jönnek-mennek, viszont vannak dolgok, melyek évről-évre változatlanok maradnak. Ilyen példálul az is, hogy idén is volt, aki sátorban, aki autóban, aki lakókocsiban, aki a házban, de olyan is akadt, aki a csillagos ég alatt töltötte ezt a hosszú hétvégét. Ezen sokszínűség is egyik sajátossága az egyesület életének szintúgy, mint az, hogy annak ellenére, hogy az idei táboron két nagy közös étkezés volt előre meghirdetve, minden más étkezés is szinte közösre sikeredett. Ezeken túl jutott bőven idő a kollektív strandolásra, napozásra, a gyermekeknek szabadtéri játékokra. Voltak, akik a horgászásban lelték örömüket, de olyanok is, akik naphosszat beszélgettek, pihentek és élvezték a melegen sütő nap simogató sugarait. Esténként a tábortűz mágnesként vonzotta maga köré a táborlakókat, színteret biztosítva az énekelni vágyó vidám társaságnak. A korábbi nyári táborokhoz hasonlóan, ez a hétvége is nagyon jó hangulatban és eseménydúsan telt el.

Kedves olvasó! Amennyiben szeretnél te is közénk tartozni és a jövőbeli rendezvényeinken részt venni, látogass el honlapunkra https://www.somit.net/, ill. kövess bennünket figyelemmel a közösségi médiában, hiszen hamarosan újra találkozunk!
Hívunk, várunk, légy ott közöttünk! 😊
Fotók: Bitay Zsolt