Gyűjtés kárpátaljai magyarok megsegítésére

Share

Kedves Mindnyájatok!

Gondoljuk, Ti is aggódó figyelemmel kíséritek a nagyon nyugtalanító ukrajnai helyzetet, elsősorban a kárpátaljai magyarok miatt. Nem csak a biztonsági helyzet végett, hanem az elmúlt évben drasztikusan romló anyagi helyzet miatt is, és sajnos javulás egyhamar nem várható.

A kárpátaljai magyarok megsegítésére a Svédországi Magyarok Országos Szövetsége gyűjtést hirdet.

A befolyt adományokat egy kárpátaljai falu megsegítésére fordítjuk, így lehetőségünk nyílik követni az adomány sorsát és elosztását, amiről tájékoztatni fogjuk majd a tagságot, a tagszervezeteinket körlevélben és a Híradóban. Egy másik fontos szempont, hogy a közvetlen segítséggel kiküszöböljük a minden segélyszervezet esetében meglévő adminisztratív költségeket, amelyek nagysága a legjobb esetben is  az adomány 40%-ka, tehát ezzel a gyűjtési formával az utolsó öre is a bajba jutottakhoz kerül.

Adományaitokat a mellékelt számlaszámra legyetek szívesek utalni, feltüntetve neveiteket és hogy „KÁRPÁTALJA”, mert az adakozók névsorát, eddigi szokásaink szerint, folyamatosan fogjuk közölni a Híradóban:

Pg 4414044-0

Reméljük, hogy sokan fogjátok együttérzéseiteket és segítőkészségeiteket a kárpátaljai magyarok iránt adományokkal kifejezni.

Ne felejtsd: kétszer ad, aki gyorsan ad!

A Svédországi Magyarok Országos Szövetségének vezetősége