A Fölszállott a páva vetélkedőnek a SMOSZ által felajánlott különdíj nyertesének, Antal Adorjánnak a levele

Nyomtatás

Kedves Ildikó néni!

Szeretettel üdvözlöm, szerencsésen hazaérkeztünk a felejthetetlen és élményekben gazdag táborból, ahol nagyon jól éreztem magam, sokat tanultam és sok barátot szereztem.

Erdélyben, Csíkmadarason születtem és ott járok iskolába, 5. osztályos tanuló vagyok. A tanulmányi eredményeim kitűnőek. Két éves korom óta táncolok. Amint elkezdtem járni, már próbálgattam táncolni, mivel a szüleim is néptáncosok. Az édesapám mai napig hivatásos táncos a Hargita Nemzeti Székely Népi Együttesben. A táncra való felkészülés családban történik, egyénileg készülök, nem voltam csapatban, mindig egyedül gyakorolok, az édesapám által beszerzett CD-ről.

 A Fölszállott páva vetélkedőre a szüleim neveztek be, amelyre nagyon sokat készültem. Első alkalommal az előválogatáson jutottam tovább, követte az elődöntő középdöntő, végül a döntő. Itt lettem a szóló és páros tánc kategória győztese, vagyis az ARANY PÁVA cím jogos birtokosa. Még mindig sokat gyakorolok, szeretnék Aranysarkantyús táncos lenni. Néptánc mellett népi hegedű szakon tanulok és gardonozok. Kedvenc hobbim a bűvészkedés, ami nagyon érdekel és már haladó szinten vagyok.

Sok fellépésem van egyedül és a családommal együtt, ugyanis a bátyám is népi hegedűs.

A svédországi különdíj nagyon meglepett, örültem és vártam, hogy mielőbb mehessek. Nagyon jól éreztem magam a táborban, a nyelvi játékokat is könnyűnek találtam.

A táborban magyarul beszéltek, de volt rá példa,hogy néhányan megfeledkeztek róla, és svédül társalogtak. Engem zavart, de valahogy elviseltem.

Köszönöm szépen az érdeklődést, a szüleim is szeretettel üdvözölnek mindenkit, sok egészséget kívánunk és kitartást.

Megköszönjük a tábor vezetőségének és mindazoknak, akik lehetőséget biztosítottak, hogy ott lehessek egy szép és tartalmas anyanyelvi táborban.

Antal Adorján