Szuper farsangi buli, szuperhősökkel Halmstadban

Nyomtatás

Izgatott és boldog gyermeksereg vette birtokba a Halmstadi Barátság Magyar Egyesület klubhelyiségét február 10-én, szombaton délelőtt. Tíz óra után nem sokkal már egymás után érkeztek a különféle szuperhősök, tengeri- és szárazföldi teremtények, és még megannyi mesebeli lény.

Nem csoda, hiszen messze földön híre kelt, hogy jelmezes felvonulást rendeznek a városban, amelyen mindenki igyekezett legjobb formájában megjelenni. Jöttek is a tündérek és hercegnők szép számmal, de kalózokban, lovagokban sem volt hiány. Egy kis szülői bátorítás még a legbátrabb hősöknek is kijárt, mielőtt hívogató ünnepi muzsikára megkezdődött a seregszemle. Pók úrfi, a tündérhercegnő, a rettegett félszemű kalózkapitány és a többiek mind egymás kezét fogva, körben táncolva mutatkoztak be a „szigorú” zsűrinek.

A díszes öltözet megmutatása azonban még csak a belépő erőpróba volt a nap feladatainak sorában, a felvonulást követően különböző ügyességi játékokban kellett helyt állniuk a szuperhősöknek, valamint hercegnőkre és tengeri élőlényekre osztott vendégsereg tagjainak. Az embert próbáló feladatok szoros küzdelmet és döntetlen eredményt hoztak. A krumpli kanálon történő egyensúlyozásában például utóbbi csapat bizonyult jobbnak, székfoglalásban ugyanakkor nem akadt igazi ellenfele a kalózoknak. Mégis, ami a leglényegesebb, hogy mindenki becsülettel dolgozott, küzdött saját és csapattársai sikeréért. Így a zsűri úgy döntött, hogy az összes megjelent versenyző kiérdemelte a becses tombolaszelvényeket, amelyeket értékes nyereményekre válthatott az, akinek úgy hozta a szerencse. Fortuna pedig úgy gondolta, hogy ezúttal mindenki kedvében jár, így a mulatság végén csupa mosolygós arcot láthattunk a szerpentinekkel, lufikkal gazdagon díszített báli teremben. Mégpedig nem is az ajándékok, hanem sokkal inkább a hangulat, a társaság miatt. 

Dobos Tamás