MagikMe - Én is hadd játsszak veled!

Sérült gyerekeket nevelő szülők vagyunk, MagikMe néven sérült és egészséges gyerekek számára kezdtünk játszótéri játékokat tervezni 2 évvel ezelőtt. A játékok újdonsága, hogy kerekesszék nélkül használhatók, és a sérült és egészséges gyerekek együtt tudnak rajtuk játszani. Most indítottunk el a Facebook-on egy támogatásgyűjtő kampányt az első prototípus legyártására. Magyarországon nagyon sikeres a kampány, de nemzetközi szinten szükségünk lenne egy kis támogatásra, terjesztésre, hírverésre. Nem is a gyártási költségek miatt, inkább hogy a külföldi önkormányzatok is megismerjék ezt a játszótéren kézzelfoghatóan megvalósítható integrációs lehetőséget. Mert ezeken a játékokon felnőve az egészséges gyerekek megismerik sérült társaikat, megtanulnak együtt működni egymással - először a játszótéren, aztán később az életben, toleráns, befogadó közösségeket építve.


MagikMe - Látványterv a játszótéri hintához

MagikMe olyan játszótereket szeretne meghonosítani minél több helyen, amelyeken a súlyosan vagy halmozottan mozgássérült gyerekek és az egészséges gyerekek együtt tudnak játszani. A világ sokszínű, mi is sokfélék vagyunk, sokkal jobb, ha ezt már gyerekkorunkban megtanuljuk, és azt is megtanuljuk, hogyan szólítsuk meg azt, aki másmilyen, és hogyan lássuk meg benne azt, ami ugyanolyan, mint mi. 

Mi, a MagikMe alapítói szülők vagyunk, közülünk többen sérült gyermeket is nevelő szülők. Saját játszótéri tapasztalataink ihlették a termékeinket, úgy éreztük, egy olyan hiányosság van a játékeszközök világában, amit ha betöltünk, a súlyosan mozgássérült gyerekek számára is kerekebb lehet a világ, és a világ is kerekebb lehet, ha befogadja őket is.

Mi az, hogy MagikMe?

Biztos sokak fejében megfordult a kérdés, hogy honnan szedtük ezt a furcsa nevet magunknak. Most fellibbentjük a fátylat erről az egyébként nem titokról. A MagikMe kifejezés, sok mindent egybeolvaszt, ami számunkra fontos, pláne ebben a kezdeményezésben. Egyfelől angolul a magic-szóval a varázslat szót hívja elő (varázslatos én/ varázsolj el), ami azért tetszik nekünk, mert mi már tudjuk, hogy ezek a speciális gyerekek mennyire varázslatosak, és mennyire képesek kivarázsolni minket a hagyományos gondolkodásmódunkból, másrészt ők is szeretik, ha elvarázsolódhatnak egy kicsit a játékban valami mássá, mint akik. Mindezeken kívül azonban van még egy jelentése ennek a kifejezésnek, ami ebben a játszótér ügyben szintén igen fontos üzenet: a 'Magik me' hollandul annyit tesz: „Én is hadd!”  Úgy éreztük, ez a három szó tökéletesen kifejezi azt, amiért vállalkozásunkat szárba szökkentettük. Hadd csatlakozhassanak a sérült gyerekek is a közös játékhoz!

Üdvözlettel: Emrich Kriszta, a MagikMe csapat tagja