Kihelyezett konzuli napok - kedvezményes honosítás Svédországban

Share

A kedvezményes honosítási eljárás, azaz a magyar állampolgárság kérelmezésének megkönnyítése érdekében Magyarország stockholmi nagykövetsége 2014 októberétől kihelyezett konzuli fogadónapokat szervez Svédország különböző, elsősorban a magyarok által nagyobb számban lakott városaiban.

Célunk, hogy minden érdeklődő számára elérhetővé váljon az egyszerűsített honosítási eljárás, és egyéb konzuli ügyekben is lehetőség nyíljon intézkedésre, tájékoztatásra.

A kedvezményes honosítással, és egyéb konzuli szolgáltatással kapcsolatos ügyintézés céljából a Nagykövetség konzulja ás konzuli adminisztrátora a helyi egyesületek, magyar közösségek kérésére - előzetes elektronikus vagy telefonos egyeztetést követően - utazik az adott településekre. A kedvezményes honosítási eljárás átlagos ügyintézési ideje 5-6 hónap.

Az igényeket kérjük, jelezzék a stockholmi Magyar Nagykövetségnek az alábbi telefonszámokon (hétköznap 9-16 óra között), vagy e-mail címen:

Nagykövetség: 08-661-67-62/ 211-es mellék

Konzuli Hivatal: 08-663-66-39

Web: www.mfa.gov.hu/emb/stockholm E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

Dorogi László

konzuli iroda -Stockholm