Kékvirág, kékvirág…

Nyomtatás

Várjuk ám, hogy kinyíljál, hogy kezünkbe foghassunk, újra együtt lehessünk, vidáman énekelhessünk! Ez a gondolat vezérelt, amikor pályázatot hirdettünk a világjárvány miatt elmaradt Kékvirág anyanyelvi tábor helyett. Célunk az volt, hogy ébren tartsuk bennetek a lángot, azt a lelkesedést, amely évről évre elhozott benneteket a táborba. Tág teret kaptatok, szívesen fogadtuk akár a régi táborok emlékeinek felelevenítését, vagy az eljövendő táborok képzeletbeli programját, örvendtünk, ha kitalált történetekkel leptétek meg az olvasót. Nagyon boldoggá és bizakodóvá tett minket a gyönyörű üdvözlő vers!

Kedves Pályázó Ifjak!
A Híradó összes olvasója nevében is köszönöm, hogy válaszoltatok az Őrszavak/Custos Anyanyelvápolók Egyesületének felhívására, és részt vettetek a Kékvirág táborunk eszméjének életben tartását célzó pályázaton. Újságunkban minden beküldött írás megjelent, tartalmukat a pályázóknak írott levéllel elevenítjük fel.

2020. október – Bálint Palmgren Oscar (24): „Legszebb kékvirágosterveim”


Kedves Oscar! Érdekes és figyelemre méltó tábori programról írtál. Kívánom, hogy valósuljanak meg terveid, hiszen a Kékvirág tábor nagyon várja már a friss, fiatal vezetőséget! A siker érdekében egyeztessetek minél hamarabb Robival. Ne hagyjátok ki Tamást és Gergőt sem a nagy egyezkedésből!

2020. december – Bak-Balázs Réka (11): Az én Kékvirág táborom


Kedves Réka! Ez aztán igen! Írásod egy teljesen kidolgozott programjavaslatnak is beillik! Fantáziadús, gyakorlott táborozóhoz illő, fegyelmezett, jó írás! Megfontolásra ajánlom az eljövendő táborvezetőknek! A Híradóban, helyszűke miatt, írásodnak csak rövidített változata jelent meg, remélem legközelebbi Kékvirág táborunkban felolvashatod az egész dolgozatot. Magyartanárodnak köszönöm, hogy felfigyelt a pályázatra.

2020. december – Bálint Palmgren Tünde (22):  Emlékek a Kékvirág táborból


Kedves Tünde! Remélem, sok régi táborozó elolvasta a tångagärdei táborozások kedves mozzanatait felelevenítő visszaemlékezésedet, és bennük is felébredt a „de jó volna újra találkozni” érzés! Mi, az Őrszavak vezetősége, minden ilyenfajta szervezésben segítünk!

2021. március – Bakcsi Réka Bozsóka (14): Kék virág


Kedves Réka! Versed, mellyel anyanyelvi táborunkat köszöntötted, szép, megható, mély és igaz hazaszeretetet tükröző. Köszönjük, hogy megláttad és megértetted működésünk lényegét!

2021. június – Bakcsi Réka Bozsóka (14): A Föld Napja – rajz és mese

Gratulálok a Föld Napja tiszteletére készült, Magyarországon díjnyertes rajzodhoz és tanulságos mesédhez , köszönjük, hogy megosztottad a svédországi olvasókkal!

2021. június – Herczegh Anna (13): „Egy tavaszi éjszaka”


Kedves Anna! Nagyon tetszett a szép, romantikus történet, különösen annak meghökkentő, váratlan befejezése! Írjál még! Sokat! Ilyen fantáziával, no meg tökéletes helyesírással, érdemes!

2021. október – Herczegh Emília (15): „Anyu meglátogatása”


Kedves Emília! Történeted figyelemre méltó írás. Nagyon jól kidolgozott, remek kis novella. Gratulálok!

Kedves Anna, Bozsóka, Emília, Oscar, Réka és Tünde!
Az Őrszavak Egyesület vezetőségének nevében is köszönöm a közreműködést, sok szeretettel kívánok kellemes, áldott, békés karácsonyt. Reméljük, Szentestére mindenikőtök címére megérkezik ajándékunk!