Felhívás magyarországi táborozási lehetőségre

Nyomtatás

Kedves Egyesületi Vezetők!

A Rákóczi Szövetség idén kibővített programkínálattal és szélesebb korosztály számára hirdette meg Diaszpóra Programját, amelyet újfent szeretnénk figyelmetekbe ajánlani. A program keretében 10-29 éves, diaszpórában élő magyar fiatalok számára nyílik lehetőség anyaországi táborozásra és tanulmányútra. A felhívásnak köszönhetően komoly támogatással lehet eljutni Magyarországra, ahol a szállás, az étkezés és a programok ingyenesen biztosítottak a résztvevők számára, de az útiköltségben is 20%-os támogatást nyújt a Rákóczi Szövetség.

Az idei programból két hivatalos időszak maradt hátra, a „Márton napi vigadalom” (november 10-19.)és „Advent” (december 13-22.)elnevezésű programidőszakok, amelyek alapvetően 10 naposak, azonban lehetőség van ezen időszakok alatt 3-4-5 napos tanulmányi kirándulásra is.

Minden programidőszak részét képezi Budapest, a vidéki Magyarország és egy külhoni magyar régió felkeresése. A kiskorú (18 éves kor alatti) résztvevőket csak csoportosan (legalább 5 fő) és felnőtt kísérővel fogadják.

Ez egy nagyszerű lehetőség a diaszpórában élő fiatalok, gyermekek számára, hogy megismerhessék Magyarországot és a Kárpát-medencét, valamint más országokból érkező magyar gyermekekkel találkozzanak, barátkozzanak.

Jelentős újítás, hogy amennyiben egy-egy diaszpóra közösség legalább 10 főveljelentkezik, abban az esetben a Rákóczi Szövetség a hivatalosan meghirdetett időszakon kívüli időpont(ok)ban is fogadni tudja a csoport(ok) jelentkezését. A Szövetség ugyancsak segítséget kínál olyan táborok, valamint tanulmányutak megszervezésében és lebonyolításában, amikor  egy adott diaszpórából érkező csoport konkrét tervvel vagy programötlettel fordul hozzájuk.

A pályázat feltétele a helyi közösségek munkájában való aktív részvétel. Ennek fennállását a helyi magyar szervezetnek igazolnia kell. Így minden érdeklődőt arra kérünk, hogy jelentkezési szándékát az adott egyesületi vezető felé jelezze e-mailben, a gyermek/gyermekek nevével, születési adataival (életkor, személyi szám), valamint a választott program, illetve az utazás időpontjával együtt. A jelentkezést, illetve az esetleges kérdéseket, észrevételeket, másolatban kérjük juttassák el Dobos Tamás KCSP-ösztöndíjasnak is a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.email címre.

A Diaszpóra Programról bővebben tájékozódni az alábbi linken lehet:
http://archiv.rakocziszovetseg.org/hu/diaszporaprogram/felhivas