A Szomszédnéni Produkciós Iroda óriási sikert aratott a Stockholmi Magyar Házban

Nyomtatás

Február 9-én a Magyar Házban is bemutatkozott a Szomszédnéni Produkciós Iroda két tehetséges szereplője: Bálint Ferenc és Tóth Szabolcs.

A kolozsvári humortársulat 2001-ben alakult és 2011-ben, erdélyiként elsőként kapták meg a Magyar Rádió humor Oscar-díját, a Bonbon-díjat. 

A Kossuth Rádióban hallható Rádiókabaré műsoraiban nyújtott kiemelkedő munkájukért 2014-ben Karinthy-gyűrűvel jutalmazták meg őket. (Wikipédia)

A humortársulat ötvözi a székely, a szilágysági és a budapesti stílust egy speciálisan magyar beszédmodorban, amely hangnem nagy hatással van és kielégíti a magyar nézők ízlését!

Az előadás megkezdése előtt a Magyar Ház kiállító termében Bereczky-Veress Biborka meleg szavakkal köszöntötte Csomortáni Gál Lászlót és Heinzinger Mikát. Szívet melengető szavakkal ecsetelte a művészet és a természet kapcsolatát, valamint felelősségünket a természet megmentéséért. Megismerhettük a két művész hátterét és sikereit is.

A tárlat megtekintése után zsúfolásig megtelt a Magyar Ház alapszintje. Majd a jelenlevők felfáradtak az emeleti gyűlés­terembe és izgatottan várták az előadás megkezdését. Az előadás alatt még egy szokatlan leánykérésre is jutott idő. Az estét finom vacsora zárta, amelyet Nagy Miklós és Eta biztosított a számunkra.

Látva a zsúfoltságot és a kellemes be­szélgetéseket, úgy tekintettük, hogy a napsikeresen zárult. Jó volt látni sok ismeretlen fiatal arcot is.

Dr. Madarassy Enikő