A stockholmi Magyar Ház technikai korszerűsítése

Nyomtatás

A stockholmi Magyar Ház Házkezelősége 2019-ben sikeresen pályázott a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. által a diaszpórában élő magyarság szervezetei számára kiírt támogatásra.

Az elnyert összegből a Magyar Ház legtöbb programjának helyszínt biztosító előadóterem korszerűsítésére került sor. Lehetőségünk nyílt vásárolni egy új projektort, amely most már profi módon a mennyezetre van felszerelve – így a jövőben nem veszítünk el értékes ülőhelyeket a nézőtéren a projektor állványának elhelyezése miatt –, valamint egy ehhez tartozó nagyméretű vetítővásznat is. A megújulás részeként szintén a mennyezetre felkerült két hangfal, valamint beszerelésre került egy új, modern vezérlőegység, amelyre bármilyen típusú eszközzel könnyedén rácsatlakozhatnak jövőbeli meghívott előadóink.

A vetítés- és hangtechnika korszerűsítése mellett a színpadot körülvevő három falra kerülő takarófüggönyök hatalmas esztétikai előrelépést jelentenek a valódi színházi látványélmény felé. Az új, bordó bársony, szintén méretre szabott előfüggöny lehetővé teszi, hogy a teremben zajló előadások méltó körülmények között kerüljenek megrendezésre, hiszen a korábbi függöny sajnos nem biztosított megfelelő takarást például egy színházi előadás jelenetei közti színpadátrendezéshez. Az új sín biztosítja az új, nehezebb bársonyfüggöny megfelelő rögzítését, valamint rendelkezik egy mozgatórendszerrel, amelynek segítségével a függöny egyszerűen össze- és széthúzható.

A felújítás eredményét élvezheti hamarosan minden egyesület, amelyik a házba programot szervez, valamint minden kedves érdeklődő, aki jelenlétével megtiszteli a Magyar Ház programszervezőit a jövőben.

Továbbra is szeretettel várjuk kedves vendégeinket programjainkra!

 

A stockholmi Magyar Ház Házkezelősége

megvalosultamagyarkormanytamogatasavalbgaalap