Nem mindennapi strandparti

Nyomtatás

2020 júniusában az egykori LMKF fiatalok csoport megrendezte első víz melletti szabadtéri programját, a strandpartit. Hihetetlen érdeklődést vont maga után és mindenki jó élményekkel tért haza, vagy épp folytatta a partit a hajnalt is meghódítva. Na de inkább kezdjük az elejétől!

Az esemény előtt három héttel kezdődtek a szervezési feladatok, az érdeklődők számának felmérése. Az időjárás előrejelzés a rendezvényt megelőző napon vihart ígért, amely az esemény elhalasztására adott okot. Azonban hosszas tanakodás után arra jutottunk, hogy a svéd előrejelzések olykor tévednek. A parti napján meglepetésünkre a Saxtorp-tavak parkolói csatatérré váltak, mindenki helyért küzdött, ahogy mi is. Volt, aki korábban, volt, aki később csatlakozott. Ez idő alatt a grillezés, a flamingó-csata, a vízilabdázás, a napozás, a csónakázás, a beszélgetés, az ismerkedés és a babázás élményeit élvezték a résztvevők. Aki később érkezett, belefutott egy filmbe illő akcióba, de ez sem szegte kedvüket s a Barsebäck strandparton kezdték a második felvonást. De mi is volt ez az akció? Sajnos a víz ártalmait fel nem mérve egy fiatalember eltűnt, s ezért négy tűzoltó, négy rendőr, két mentő, motorcsónakok, búvárok és egy rendőrhelikopter kezdte meg nagy erőkkel a keresését. Így a közel 500 fő strandozónak el kellett hagynia a tavat. Kisebb időbeli eltéréssel, közös megegyezés alapján áttáboroztunk a tengerpartra. Hogy miért nem egyszerre érkeztünk? Arról kérdezzétek a hatalmas tűzoltó autókat, amik elállták a kijáratot a parkolóból. És persze akadt, aki nem volt felkészülve a rendkívüli intézkedésekre, így várnia kellett, míg újra volán mögé ülhetett.

Miután kiszabadultunk a csapdából, tollasozással, röplabdázással, focizással, énekelgetéssel bővült ki a programok sora. Végül néhányan éjszakára is maradtak és nem hagyták, hogy a szomorú esemény elrontsa a majdnem egy teljes napon át tartó összejövetelt. Hogy lesz-e még hasonló program? Hatalmas igen!

 

Papp Gréta Alexandra