Strängnäsi istentisztelet 2020

Nyomtatás

Rendhagyó módon került megrendezésre immár 12. alkalommal a magyar mártírok emlékére megrendezett istentisztelet a strängnäsi Dómtemplomban. Mivel a jelenlegi járványügyi rendelkezések nyolc főben maximálták a fizikailag jelenlévők létszámát, a többiek online követhették az eseményeket.

Magyarországról érkezett Szemerei János evangélikus püspök úr, aki két évre szóló hivatalába iktatta a korábban KCSP-ösztöndíjasként közöttünk szolgáló Dr. Pőcze István evangélikus lelkészt.

A magyar mártírokról – különösen Sas Kálmán érmihályfalvi lelkészről, akinek névtáblája a Dómtemplomban lévő Mártírok Kápolnájában van elhelyezve – Dr. Sebestyén Gábor országos főfelügyelő emlékezett meg, aki feleségével együtt ezen emléktáblát korábban felfedezte és Strängnäst ezáltal évről-évre, így advent idején a svédországi magyarok lelki felemelkedésének helyszínévé tette.

Sokan hiányoztak és sokakat hiányolunk.

Adja Isten, hogy legyen még alkalma a jövőben minden igaz magyar léleknek fizikailag is találkozni, emlékezni és együtt várni a fény megszületését Strängnäsben!

 

Dr. Herczeghné Juhász Edit

főgondnok

Svédországi Protestáns Egyházi Közösség