Épül-szépül a Tábortanya Hällebergán

Nyomtatás

Bár nem a megszokott módon, de az elmúlt évben is nagy volt a forgalom, nyüzsgés a hällebergai tábortanyán. Kisteherautók, munkagépek jöttek-mentek, szakemberek állványokat építettek, festettek, mázoltak, szereltek. Mindezt hogyan?

A piros ház új külső festést kapott, és egy kijáratot a focipályára

A világjárvány ugyan hátráltatta a házba érkező egyesületeket és foglaló csoportokat, de a tábortanya gondnoksága kihasználta a rendelkezésre álló „szabad” időt. Több gyűlést is tartottunk, ahol áttekintettük az egyesületek által jelzett hiányosságokat és a szükséges felújítási feladatokat, valamint felmértük az anyagi források lehetőségeit. A gondnokság munkájának eredményeképpen – a Nemzetpolitikai Államtitkárság megbízásából a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. által meghirdetett pályázatán – három támogatást is nyert a ház.

Új paplanok és párnák az ágyakon

Az első pályázati támogatásból, melynek összege 2 200 000 forint volt, új ágyneműket, matracokat, kerti bútorokat, konyhai eszközöket szereztünk be, valamint modernizáltuk a ház világítási rendszerét is.
Sokak kívánságára végre sikerült vásárolnunk egy játszóteret is, amelyet egy közmunka keretén belül szereltek össze és állítottak a helyére önkénteseink. Ez alkalommal került sor a ház lomtalanítására, takarítására és a megvásárolt új paplanok, párnák és egyéb felszerelési tárgyak elrendezésére is. Remek csapat dolgozott együtt. Munkájukat ezúton is köszönjük!

Szauna az alagsorban

A második pályázatból, melynek összege 1 700 000 forint volt, valósult meg a házban az új szauna, a hozzá tartozó pihenő részleggel együtt. A pincében kialakított modern helyiség egy újabb lehetőséget biztosít az egészséges kikapcsolódásra és a szabadidő eltöltésére a házba érkező egyesületek, csoportok és családok számára.
A harmadik pályázat – 2 500 000 forint értékű – megvalósítása még folyamatban van. Terveink szerint első körben a folyosók és az étkezők új padlót kapnak, de amennyiben a keret engedi, az étkező plafonját hangszigeteljük, valamint kicseréljük az asztalokat és a székeket.

Az új játszótérben sok gyerek leli örömét

Az említett pályázatokon kívül a Nemzetpolitikai Államtitkárság közvetlen pályázatán elnyert pénzösszegből sikerült felújítani a szürke ház és a recepció tetejét, új külső festést kapott a piros ház és a konferenciaterem, valamint a főépület teljes keleti oldalának burkolata és a többi részen az elkorhadt panelek cseréjére is sor került.
Reméljük, hamarosan végeznek a munkások, és elgurulnak a teherautók. Elcsendesül a ház, zümmögéssel telik meg a kertben a két hatalmas hársfa, és a meleg beköszöntével minden egyesületet és pihenni vágyót szeretettel vár a megújult Tábortanya!