Rohan az idő...

Nyomtatás

Január óta folytatjuk a gyerekfoglalkozásokat. Minden szombaton korcsoportos feladatokkal, szókincsfejlesztőkkel, tematizált kézműves ötletekkel várjuk a kicsiket és a nagyobbakat. Ügyesen sikerült felosztanunk a foglalkozásokat, első felvonásban konkrétan a magyar nyelv elsajátítására koncentráltunk, a kisebbekkel a magyar abc betűivel ismerkedtünk, alapvető témákat jártunk körül, mint például az évszakok, hónapok, cselekvések, a nagyobbak pedig írni-olvasni tanultak, szókincsfejlesztő feladatokat oldottak meg, majd közös uzsonnázás után tematikus kézműves ötleteket valósítottunk meg.

Általában jól működött az általunk kidolgozott rendszer, de természetesen alkalmazkodtunk a gyerekek hangulatához és rugalmasan változtattunk az elképzeléseinken. Közösen ünnepeltük a farsangot, ahol különleges meghívottaink is voltak a lundi Forrás néptáncegyüttes részéről. Köszönjük Bursán Zitának, Eeg-Olofsson Gertrudnak és Ulvros Istvánnak a jó hangulatot, a pörgős táncokat.

Márciusban megszerveztük az első bált, sokak nagy örömére és nemzeti ünnepünk alkalmából is sikerült összegyűlnünk Tóth Ibi és Örsi Klára előadására, amelyet a SMOSZ által javasolt központi programként fogadtunk. Gofrit sütöttünk, sok szépet alkottunk, de még palántáztunk is, amit külön köszönünk Ménesi Ferencnek, köszönjük a türelmet, a szakszerű hozzáállást. Húsvét alkalmából sok időt töltöttünk együtt. Közösen készültünk az ünnepekre, közösen festettünk tojást, tanultunk locsolóverset. Majd Kőhalmi Ferenc bűvész előadását fogadtuk – szintén a SMOSZ szervezésében –, amely hatalmas sikert aratott kicsik és nagyok körében egyaránt. Húsvét hétfő alkalmából pedig a Pannónia klub lányai együtt várták a locsolókat. Öröm volt látni a kedves készülődést, a sok finomságot az asztalon, az izgatott csajokat és srácokat. Mindenki mondott verset, a lányok illedelmesen fogadták a locsolókat, festett tojással jutalmazták a fiúkat, majd közösen játszótérre mentünk és élveztük a napsütés minden pillanatát.

Sok tervünk van még a jövőre nézve, állatkerti pikniket szervezünk, utána anyák napi bográcsozást, majd fogadjuk – a SMOSZ újabb központi programjaként – a Belvárosi Betyárok nevű együttest. Ezzel az eseménnyel zárjuk hivatalosan az első félévet, de bízunk benne, hogy a nyár folyamán gyakran találkozunk egymással, például spontán kirándulások alkalmából…