Itt van az ősz, itt van újra…

Nyomtatás

Ez a nyár a Pannónia tagok életében is mozgalmasan telt, ezáltal kevésbé kerültek előtérbe az egyesületi programok. Májusban még megszerveztük a közös állatkerti pikniket Ystadban, megünnepeltük az anyák napját és fogadtuk a SMOSZ által ajánlott Belvárosi Betyárokat, akik Váray László és Rugovics Zoltán személyében nagyon kedves, családias hangulatot varázsoltak a gyerekek nagy örömére.

 Ezzel az eseménnyel zártuk hivatalosan az első félévet, bizakodva, hogy a nyár folyamán gyakran találkozunk egymással, például spontán kirándulások alkalmából.
A nyári szünetben mindenkinek volt alkalma kipihenni magát, feltöltődni, szabadabban utaz­ni, mint a koronavírus-járvány által beárnyékolt elmúlt két évben. Sok jó ötlet, jó javaslat érkezett, amiből megpróbálunk építkezni a jövőben. Szeptember óta folytatjuk heti rendszerességgel a gyerekprogramokat, ezúttal a Kőrösi Csoma Sándor program ösztöndíjasának segítségével, tematikus, korcsoportos foglalkozásokkal.

Fogadtuk a SMOSZ által ajánlott színházi előadást, amely nagy sikernek örvendett. Az előadást együtt néztük a Lundi Magyar Kultúrfórum valamint a Kristianstadi Magyar Egyesület tagjaival. A két művésznő, Kilyén Ilka és lánya, Ritziu-Ilka Krisztina nem volt ismeretlen a közönség számára, hiszen 2021-ben is felléptek a Pannónia klubban. Ezúttal a Tamási Áron születésének 125. évfordulója alkalmából készült Tündökletes világ című előadást láthatta a nagyérdemű. Ezúton is köszönjük a SMOSZ-nak és a Magyarság Házának, hogy eljuttatták hozzánk az előadást!


De az ősz hátralevő részére is vannak terveink, például októberben szeretettel fogadjuk a SMOSZ által ajánlott színdarabot, és a tavaszi pozitív visszajelzések után a hónap végén bált is szervezünk.  Novemberre szintén vannak elképzeléseink, a tárgyalások már zajlanak, de ez egyelőre meglepetés.
December minden bizonnyal ismét az ünnepé lesz, sok-sok kézműveskedéssel, sütögetéssel, amely programokra nemcsak a gyerekeket, hanem a felnőtt tagjainkat is szeretettel várjuk!

Írta: Berecki Emőke