Őszi beszámoló

Nyomtatás

pann 1A kellemes őszi napokat gyorsan felváltották a sötét, hűvös, szomorkás napok, de a Pannóniánál ez mégis vidám, pörgős, eseménydús periódus volt. Októberben Lundba mentünk, ott néztük meg a SMOSZ által körbeutaztatott színházi előadást, A mese eleje és vége címmel, Kökényessy Ági és Bardóczyi Attila szereplésével. Ezúton is köszönjük az élményt a művészeknek, fantasztikus színdarabban volt részünk.

Közben zavartalanul zajlanak a gyerekfoglalkozások, amiket szombatonként tartunk. Örömünkre segítségünk is van Balogh Dávid Attila személyében, aki a Kőrösi Csoma Sándor ösztöndíjprogram keretében támogatja a dél-svédországi egyesületek munkáját.  A gyerekek nagyon ügyesen felveszik a ritmust minden alkalommal, a zenés-táncos foglalkozásokat és a kézműveskedést egyaránt kedvelik. Közben meg igyekszünk aktuális témákról, szokásokról, eseményekről beszélgetni velük.

pann 2


Október végén őszi bált szerveztünk, ahol ismét összehoztuk a generációkat, együtt bulizott kicsi és nagy egyaránt. Kató István és Balogh István voltak a felelősök a jó hangulatért, akikben ezúttal sem csalódtunk, hiszen ügyesen válogatták össze a zenei felhozatalt, alaposan megtáncoltatták a társaságot.
November elején megszerveztük az első felnőtt táncházat, ami igen nagy sikernek örvendett. A gyerekek, akik ezúttal csak kísérőként voltak jelen, kézműves feladatokkal, papírhajtogatással foglalták el magukat, ameddig a felnőttek táncoltak. Dávid pedig kíméletlenül tartotta a tempót, este kilenc óráig szinte megállás nélkül pörögtünk, forogtunk a jó muzsikára.

pann 4


Amint a felsoroltakból is kiderül, az ősz a jókedv, szórakozás, humor jegyében telt, és mint ilyen, fénypontja a stand up comedy est volt, Orosz Gyuri önálló estjével. Ezt nagy sikerként éljük meg, rengeteg embert mozgósítottunk, városhatárokat jóval átlépve, hiszen Koppenhágából és Göteborgból is jöttek érdeklődők, egyebek mellett. A klub elnökének, Kovács Sándornak, régi vágya volt egy ilyen est megszervezése és vállalta, az elejétől a végéig a lebonyolítását, ami valljuk be, nem kevés szabadidőről való lemondással járt… Köszönjük, Sanyi, szép munka volt! A művész úrnak pedig köszönjük a fellépést, a humoros történeteket, a rengeteg, fulladásig tartó, könnyes nevetést és elkent sminket.

pann 5


Lapzártáig ugyan nem kerül még sor rá, de készülünk a következő programunkkal, a Mikulásváróval. Fogadjuk a SMOSZ által ajánlott zenés, interaktív színdarabot, ugyanakkor mi is készülünk egy rövid kis előadással. Idén először a Pannónia gyerekklubjának aktív résztvevőivel ünnepre hangolódó énekekkel, tánccal szeretnénk meglepni a közönséget.