Örömteli esemény az Eskilstunai Magyar Közösség életében

Nyomtatás

2022. december 11-én beteljesült egy régen dédelgetett álmunk: ismerkedés és kapcsolattartás céljából meglátogatott minket Dr. Müller Adrien Nagykövet asszony és kedves férje, Nagy Attila.

Foto Smirer Judit


Ha jól emlékszem, a látogatás lehetőségéről már vagy három évvel ezelőtt egy hällebergai országos gyűlés alkalmával érdeklődött tőlem a Nagykövet Asszony és ott már az időpontot is kerestük, de aztán közbejöttek a covidos évek. A tavaly novemberi strägnesi megemlékezés alkalmával jeleztem a Nagykövet Asszonynak, hogy mi készen állunk a fogadására és ott helyben meg is egyeztünk a látogatás napjában.
Az Eskilstunai Magyar Közösség részéről a vezetőség, míg az Eskilstunai Magyar Protestáns Gyülekezet részéről a presbitérium tagjai voltak jelen a fogadáson.


A Nagykövet Asszony és férje közvetlen személyisége, a kedvességük, az őszinte érdeklődésük nyomán egy olyan családias, nyílt és baráti párbeszéd alakult ki, mintha már régebbről ismertük volna egymást. Ez adta a lehetőséget, hogy mindenki elmesélhesse az életét meghatározó fontos döntések meghozatalának okait, és egy teljesen új, ismeretlen világban az új élet vállalását minden előnyével és hátrányával együtt.

A kis közösségünk őszinte köszönetét szeretné kifejezni a mondhatni történelmi látogatást illetően Dr. Müller Adrien Nagykövet Asszonynak, aki az ilyen kapcsolattartással a jelenlegi Magyar Kormány támogató- és segítőkészségét tolmácsolja a külhoni magyar közösségek felé. Tény, hogy a közösségünk több, mint 30 éves fennállása óta ilyen magas szintű kapcsolatfelvétel még csak tervezve sem volt, de most megvalósult.

A találkozás sikerét és eredményességét igazolja a csoportképen szereplők vidám mosolya.

A képen szereplők balról jobbra: Katona Emese, Lestyák Levente, Peszlen Anna, Smirer Ferenc, Fekete Anna, Kovács Imre, Dr. Müller Adrien, Harkai Mária, Nagy Attila, Fazakas Éva, Martin Karlsson, Fazekas András, Fekete Erika és Fekete Jenő.