Klinteni kalandok

Nyomtatás

Egyesületünk a Jönköpingtől délkeletre lévő Klinten Természetvédelmi Területen tartotta meg családi, ott alvós, nyárzáró-szezonnyitó kirándulását.

jonk 3

jonk 5


Egész nyáron alig volt olyan kellemes az idő, amilyet sikerült kifognunk a rendezvényünkre. A szerencsés időjáráshoz nagyon kellemes társaság is párosult. Főleg gyermekes családok tartottak velünk, de akadt, aki gyermek nélkül érkezett. Volt, aki a kirándulást, más a kenutúrát választotta – közben mesterszakácsaink és „konyhaszolgálatosaink” kitettek magunkért. Mindenki megtalálhatta a „fogára” valót: István a vegetáriánus részlegért volt felelős, Attila pedig egy felejthetetlenül finom bográcsgulyást főzött a csapatnak.

 

jonk 4

 

Előkerültek a kültéri játékok is, nagyon jókat nevettünk ismét együtt! Az estét tábortűz zárta – dalokkal, tartalmas beszélgetésekkel. A bevállalósabb gyerekeket pedig elvittük egy éjszakai sétára – Imi még a stégről vízbe ugrálást is kipróbálta! Aztán lassan mindenki bevackolta magát a szállására – néhányan a sátrazást választották. Legnagyobb örömünkre a hasonló korú gyerkőcök közös szobában aludtak. Igazi tábori érzésünk volt.

 

jonk 2


Közös reggelivel indult a nap. Laura, a gyerek csapatból, gofrival lepte meg a többieket, aztán egy kis kincsvadászattal folytattuk a napot, majd búcsút vettünk egymástól.

Jelenleg az őszi programjainkat szervezzük. Szeretnénk indítani egy magyar nyelvű levelező klubot gyerekek számára, az írás- és fogalmazáskészségüket fejleszteni ezen keresztül. Azt tervezzük, hogy levelezőpartnert keresünk a vállalkozó kedvű gyerekeknek Svédországon belül. Jelentkezni nálunk, a Jönköpingi Magyar Egyesületnél lehet névvel és címmel. Reméljük, így kedvet kapnak a pulyák az írogatáshoz!