Őszi beszámoló

Nyomtatás

pan 1

A malmői Pannónia Klub az idén ősszel sem lustálkodott a foglalkozásokat és a rendezvényeket tekintve. Az évadnyitó bográcsozás után a jó időre való tekintettel egy közös batyus állatkertlátogatással folytattuk a programsorozatunkat. Volt ott traktorral való ismerkedés, állatsimogatás és nem utolsó sorban a filmvászonról jól ismert Shaun báránnyal is lehetett fotózkodni. Elmondható, hogy kicsik és nagyok egyaránt felejthetetlen élményekkel gazdagodtak.

Tarkovács Cecília szülő‐coach előadása után pár nappal máris megnyitottuk a már hagyományosnak tekinthető benti gyerekfoglalkozásainkat, amelynek témájául az őszt választottuk. Színes levelekből, ágakból és gesztenyékből készültek a szebbnél szebb alkotások a gyerekek apró kezei által, a nap sikerét mégis a közösen elkészített almás morzsapite hozta meg.

pan 2

Őszi programjaink közül még kiemelném a nagy sikerű családi hétvégénket Hällebergán. Klubunk most több kötött programmal is készült a hétvégén résztvevők szórakoztatása céljából. A gyerekeink leveleket gyűjtöttek és színes ruhákat ragasztgattak előre nyomtatott papírformákra, majd egy hatalmas Pannónia Klub feliratos lepedőt színezhettek ki kedvük szerint.

A gyerekeknek szánt programok közé tartozott még a gyerek diszkó, amely közkívánatra halloween témát kapott. Ennek megfelelően a gyerekek arcát többé-kevésbé ijesztőre festettük. Néhány gyerek leleményességének köszönhetően svéd szokás szerinti ,,spökrunda”-t rendeztek be.

Labirintusszerű, kacskaringós utat alakítottak ki a térelválasztó táblákkal, ijesztő horrorfilmbe illő hangaláfestésekkel, sárga-piros és narancs színekben villódzó fényekkel és a még filmbeillőbb hatás kedvéért füstgépből áradó füsttel, amely olyannak hatott, mint szomorú őszi homályban a temetői köd.

Az alkalomnak megfelelő ruhákba öltözött gyerekek rémisztgették az óvatlan felnőtteket.

pan 3

Már hagyománynak mondható a Pannónia Klub körében a zászlófelvonás és himnuszéneklés, amely után sikerült csoportképet is készítenünk.

A felnőtteknek az este folyamán egy Magyarországgal kapcsolatos Legyen ön is milliomos!-szerű kvízműsort szerveztünk hangaláfestéssel, találós kérdésekkel és vicces, ám beugratós, egyszerűnk tűnő kérdéskörökkel, ahol öt csapat mérte össze tudását. Az estét és egyben a hétvégét egy ínycsiklandó bográccsal, majd egy jó kis bulival zártuk.

Mindig jóleső érzés úgy elindulni hazafelé Hällebergáról, hogy a résztvevők pozitív visszajelzéseivel van tele a szívünk, így azt érezhetjük, megéri folytatni.

Októberben köszönthettük az ’56-os forradalom emlékére Molnár Bence interaktív előadását, amelyet a malmői Hungaroclubbal közösen fogadtunk. Együtt sírtunk és kacagtunk Bencével a darab érzelmesebb részeinél. Senki sem gondolt volna rá, hogy a lányommal együtt egyszer színpadra kerülünk – én mint Erzsók asszony, a kocsmárosné, a lányom pedig mint a fiatalságot megelevenítő, táncos lábú kocsmai látogató. Bár a korunk nemigen talált a darabban szereplő alanyokéval, annál viccesebbnek hatott az egész. Az előadás után a résztvevőknek még lehetősége volt egy kis beszélgetésre és kávézásra.

pan 4

A KnockOut zenekart is októberben fogadtuk. Az együttesnek sikerült fergeteges hangulatot teremtenie a résztvevők közt. A zenekar mellett debütált a Pannónia Klub szervezői pólója is. A pólók azt a célt szolgálják, hogy aki még nem ismeri a vezetőségünket, tudja, kihez forduljon információszerzés céljából a rendezvényeink alatt. A cikk megírása közben már készülünk a hétvégén esedékes, teltházas Katalin bálra is, amelyre meghívott előadónk Magyarországról Lőrincz Veronika.

pan 5

Programjaink megvalósításához köszönjük a Nemzetpolitikai Államtitkárság, a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt., illetve a Svédországi Magyarok Országos Szövetsége támogatását!