Polgári kezdeményezés a nemzeti régiókért

Nyomtatás

A Székely Nemzeti Tanács „Kohéziós politika a régiók egyenlőségéért és a regionális kultúrák fenntarthatóságáért” elnevezésű európai polgári kezdeményezése a nemzeti régiók védelmében született. Tulajdonképpen azokra a régiókra hívja fel a figyelmet, melyek etnikai, kulturális, vallási, nyelvi jellemzőik, sajátosságaik alapján különböznek az őket körülvevő régióktól. Ha sikerülne összegyűjteni a kellő mennyiségű aláírást, akkor Székelyföld nagy lépést tehetne a részleges függetlenedés, az autonómia, egyszóval a biztosabb megmaradás felé.

A kezdeményezés mellé a magyar állam is odaállt, sikeréhez az szükséges, hogy hét országból egymillió aláírás gyűljön össze. E pártpolitika felett álló ügy támogatói között találjuk még Magyarország számtalan önkormányzatán túl többek között a Baszk Nemzeti Pártot (Basque National Party), az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanácsot, a Romániai Magyar Demokrata Szövetséget, az Európai Szabad Szövetséget és az Európai Nemzetiségek Föderatív Unióját is.

Aki támogatja ezt a kezdeményezést, támogatja az európai demokrácia kiszélesítését is. Ehhez Svédországból 15.000 aláírásra van szükség. Az aláírásgyűjtés 2020. május 7-én fejeződik be hivatalosan, tehát kérjük, támogasd a székelység, az európai demokrácia ügyét!

Ami neked csak egy kattintás, az egyes európai régiók számára létkérdés.

A kezdeményezésről a következő linken található részletes leírás: https://nemzetiregiok.eu/

A kezdeményezés aláírásához a „Támogatom” gombra kattintva juthatunk, vagy az alábbi linken tehetjük meg:

https://eci.ec.europa.eu/010/public/#/initiative

nemzeti-regiok

image001