Levél az Olvasóhoz

Nyomtatás

AJ wb

Rendszerint a Nemzeti Összetartozás Napja környékén folytatom a lázas munkát, végzem az utolsó simításokat a júniusi Híradón. Ilyenkor elidőzöm kicsit az idézetek között. Végül ismét egy Kosztolányi Dezső részletet választottam. A következő oldalon olvasható.

A programbeszámolók sorát olvasva láthatjuk, mennyire vibráló egyesületi élet folyik – felfokozódott minden, ahogy megjelentek a tavasz első sugarai, s felénk int a nyár szabadságának ígérete is. Itt van például a SOMIT telt házas tavaszi tábora, a göteborgi és a malmői gyerekfoglalkozások, egy göteborgi koncertleírás, illetve ezúttal Borås is megmutatja magát, mik is történnek arrafelé mostanában.
A Könyvespolc | Diavetítő rovatban Paolo Giordano: A prímszámok magánya; Niccolò Ammaniti: Én és te; Stefano Benni: Gyorslábú Achille című regényeibe adok betekintést. Kortárs olasz szövegekről van szó.
A Korzó hasábjain a szokásos szerzői gárda mellett az egyik KCSP-ösztöndíjas is helyet kért magának, hogy versével mindenkit arra intsen, védje bőrét a nap káros sugarai ellen.
Berecki Emőke Sándor Krisztinával folytatott érdekes beszélgetést az Interjú rovatban.
A Kárpát-medence utazási esszé rovatában két Börzsöny ring túrám élményeit osztom meg az Olvasókkal. A két tekerés között két év telt el. Másodjára sem volt unalmas, sőt!
Jó pihenést, sok-sok élményt kívánok mindenkinek a nyárra!