„Itt a farsang, áll a bál, keringőzik a kanál. Csárdást jár a habverő, bokázik a máktörő.”

Nyomtatás

18marc-54

Stockholmban kicsik és nagyok, gyerekek és felnőttek nagy izgalommal várták a farsangi hétvégét. Mi is gőzerővel készültünk, a Magyar Házat színpompás díszekbe öltöztetni, az összes tombola ajándékot és a jelmezverseny díjait beszerezni. A végeredmény magáért beszélt, délután hangos gyerekzsivajjal telt meg a ház.

Jelmezes felvonulással indítottunk, ahol megannyi hercegnőt, tűzoltót, rendőrt, katicát sőt Mártont és a lúdját is megcsodálhattuk. A terem zsúfolásig telt jelmezes gyermekkel, akikből a legkreatívabb, legjobban kidolgozott, legötletesebb, legdíszesebb jelmezeket díjaztuk értékes ajándékokkal.

18marc-52

A felvonulást finom uzsonna követte, amire 400 darab fánkot dagasztottunk, sütöttünk ki és lekvárral kínáltuk őket. Mondhatni igen jól sikerült, hiszen a rendezvény végére alig maradt pár darab.

A hangulatot az elmaradhatatlan tombola sorsolás fokozta, ami nélkül nem farsang a farsang. Mindenki árgus szemekkel követte a húzó kezeket, majd pásztázta végig a földre készített sorsjegyeket. Örömkönnyek, cserekereskedelmek indultak be egy-egy nyeremény felmutatása után. Az estét gyermek diszkó koronázta meg, ahol mindenki kedvére rophatta egyedül, párban, léggömbbel vagy éppen ahogy tetszett. A farsangi rendezvény végére egyaránt elfáradtak a gyerekek és a felnőttek is.

Azonban itt nem ért véget a nap, ugyanis felnőtt farsangi diszkóval is készültünk. A terem gyors átrendezése, a büfé berendezése után érkezhettek a felnőtt vendégek. Az este jó hangulattal, sok jó zenével és persze tánccal zárult. Bezártuk a farsangot, amelyet a nagyböjti időszak követ, hogy méltón felkészülve és feltöltődve fogadjuk a húsvétot.

 

Mészáros Attila