Sall László Pro Cultura Hungarica Emlékplakettet kapott

Nyomtatás


A Pro Cultura Hungarica díj vagy emlékplakett a magyar kultúra értékeinek külhoni megismertetésében és terjesztésében, valamint a magyar nemzet és más nemzetek művelődési kapcsolatainak gazdagításában elévülhetetlen érdemeket szerzett külföldi állampolgárok részére adományozható.

 

Sall László, Henry
Lundholm felvétele

 

 


Sall László 2009. október 12-én, a Magyar Köztársaság stockholmi nagykövetségén vette át a díjat. Az átadáson Szentiványi Gábor nagykövet ismertette a kitüntetett kultúraszervező munkásságát, amelynek köszönhetően létrejött a göteborgi hu.se.t rendezvénysorozat. Utalt továbbá a szintén göteborgi Move and Walk intézetben megnyílt, Mervel Ferencről (aki egyébként a díj 2005-ös kitüntetettje) elnevezett könyvtárnak a létrehozására is, valamint a Társaság a Magyar Irodalomért megalapítására és működtetésére, amelyeknek szintén Sall László volt a kezdeményezője.


A Híradó nevében gratulálunk Sall Lászlónak az elismerésért, és kívánjuk, hogy legyen ereje és kitartása a magyar és svéd kultúra közötti további kapcsolatépítéshez!

 

A Híradó