2019-es központi programok a SMOSZ-ban

Nyomtatás

Januárban Aranycsapat címmel Kű Lajos kezdte az előadások sorozatát. A turné január 25–február 2. között zajlott Ez idő alatt összesen nyolc egyesület fogadta és hallgatta végig a nagyon érdekes előadássorozatot, mely ez úttal Stockholmból indult és Malmőben ért véget.

Az 1848. március 15-i zenés megemlékezés vendégei voltak Tóth Aliz, Kiss Karolina és Király Adrián színészek. Svédország délebbi részein működő hét egyesülete fogadta a színvonalas és nagy sikerű előadást.

Május 03–13. között Csomor Csillát láttuk vendégül, aki élethű előadásával Déryné Blaha Lujza életét mutatta be, amit sok tapssal köszönt meg a hálás közönség. Malmőtől Stockholmig összesen kilenc előadással gazdagította az egyesületek életét.

Szeptember 13–18. között Marosán Csaba, a kolozsvári színház tagja Humor az irodalomban címmel nyújtott maradandó élményt  Jönköpingtől Malmőig az öt fogadó egyesületben megjelent közönségnek, akik állva tapsolva köszönték meg az előadást.

Október 2-án kezdte a Prömier Színház Göteborgból indulva a tíz városon keresztül futó turnéját. Pleskó Szimonett, Lőrinc Veronika és Kristóf Dániel színészek fiatal temperamentummal tolmácsolták saját zenés színdarabjukat. A sok-sok ismert slágerrel fűszerezett Feszültség Nő című előadásnak nagyon nagy sikere volt.

Az év utolsó központi programja a nagyon népszerű november 30–december 9-ig tartó Mikulás műsor.

Pesti Színház művészei Lassán Evelyn vezetésével hozzák el a kicsiknek a Mikulás hangulatát, mutatják be az anyaországi szokásokat Malmőtől Uppsaláig.

Szeretném megköszöni az egyesületi vezetőknek és szervezőknek  a zökkenőmentes, baráti  együttműködést, hiszen csak így, közösen tudunk színvonalas SMOSZ programokat szervezni.

 

Rosenheim Ilona programszervező