Tisztelt Tagtársak!

Nyomtatás

Mint naponta hallhatjuk, olvashatjuk a szívszorító hírekben, a világjárvány Magyarországon ez év április végéig nemcsak több mint huszonhét és félezer áldozatot követelt, hanem már több mint hatszáz kiskorú gyermeket hagyott fél- vagy teljes árván. Áder János köztársasági elnök április 18-án bejelentette, hogy felesége, Herczegh Anita és saját kezdeményezésére létrejött a Regőczi István Alapítvány, amely ezekről az árva gyerme­kekről való gondoskodást tűzte ki céljául a támogatottak nagykorúságának eléréséig vagy addig, ameddig tanulmányaik befejeztével szakmát elsajátítva munkába állhatnak. A nemes indítványhoz az első pillanattól kezdve számos vállalat, intézmény és magánszemély csatlakozott felajánlásokkal.

A SMOSZ vezetősége egyhangúlag döntötte el, hogy a svédországi magyarok is csatlakozzanak a szívet-lelket melengető célhoz, hálánkat ezúton is kifejezve azért a sok támogatásért, amelyben a diaszpórában élő magyarság és a svédországi magyar szervezetek részesültek.
A Regőczi István Alapítvány bejegyzése, a bankszámla nyitása folyamatban van Magyarországon. Szeretnénk, ha a svédországi magyarok nevében a SMOSZ hozzájárulhatna a támogatási kezdeményezéshez, és azonnal amint ez lehetővé válik, átutalhatná az adományokból származó összeget. A támogatók névsorát (egyéni vagy egyesületi) a Híradó következő számaiban – összeg említése nélkül – fogjuk közzétenni, korábbi gyakorlatunknak megfelelően.
Ezúton kérjük tagtársainkat, hogy akik csatlakozni szeretnének e nemes cél megvalósításához, „Regőczi” megjelöléssel utalják át adományaikat a SMOSZ segélyszámlájára (Bg. 154-8791).
Előre is köszönünk minden hozzájárulást!

A SMOSZ vezetősége