Adventi jótékonysági koncert Göteborgban

Share

Adventi jótékonysági koncertet szervezett a Tavaszi Szél Kulturális Egyesület Göteborgban. A december 7-én 19.00 órakor tartott jótékonysági esten göteborgi és környéki magyar zenészek, énekesek, gyerekek léptek fel, hogy a közönséggel együtt megsegítsék a nehéz körülmények között élő vajdasági magyar gyerekeket.


Az esten fellépett Jónás András, aki orgonán SchubertAve Maria-ját és Bach Preludiumát adta elő. Ezután Ferencz Orsolya, jönköpingi ösztöndíjas klasszikus énekes produkciója következett, melyben műsoron volt César Franc Panis Angelicus-a, Puccini Lauretta áriája, az Elindultam szép hazámból és az Isten hozzád, szülöttem föld című népdalok, valamint a Szállj fel sólyom szárnyán című nagysikerű dal. Orsit Júlia Jansson követte, aki hegedűn adott elő nekünk két gyimesi táncot és a Julpolska című svéd karácsonyi dalt. Ezúttal két gyermek, Csikós Csenge és Fredrik Fransson közös produkciója következett, akik a Merry Christmas című számot, svéd karácsonyi népdalokat és a Shetlandslåt című dalt játszották el hegedűn. Végül Tarcsi Péter Norbert szaxofonos zenekara, a Péter Norbert Band zárta a sort 5 jazz-esebb karácsonyi dallal. A felállásban Péter mellett Jan Stjerna (azaz Kerényi János) zongorista illetve kiválósvéd zenésztársaik: Lennart Elvmyr basszusgitáros és Benkt Stonner dobos emelték az est fényét.

Előadás közben a Péter Norbert Band
Előadás közben a Péter Norbert Band

Előadás közben a Péter Norbert Band
 

 
Poverello Ferences Alapítvány hajdújárási rászorulói
Poverello Ferences Alapítvány hajdújárási rászorulói

Poverello Ferences Alapítvány hajdújárási rászorulói


A fellépők mellett sokan eljöttek a közönség soraiba is, de olyanok is akadtak szép számmal, akik ugyan nem tudtak jelen lenni az eseményen, de felajánlásaikkal hozzájárultak a jótékonysági koncert sikeréhez! Így összesen 4800 korona adomány gyűlt össze a vajdasági magyar gyerekek megsegítésére. A befolyt összeget az egyesületa Poverello Ferences AlapítványHajdújárási Lurkóháza számára ajánlotta fel, amely nehéz családi körülmények között élő gyermekeknek nyújt segítséget: elfogadást, meleg ételt, tanulási lehetőséget,támogatást a ruházkodásban, szerető kezet az egyéni képességek fejlesztéséhez.

 

Stumpf Anna