A Svédországi Magyarok Országos Szövetségének lapja
 

Örömteli esemény az Eskilstunai Magyar Közösség életében

2022. december 11-én beteljesült egy régen dédelgetett álmunk: ismerkedés és kapcsolattartás céljából meglátogatott minket Dr. Müller Adrien Nagykövet asszony és kedves férje, Nagy Attila.

Foto Smirer Judit


Ha jól emlékszem, a látogatás lehetőségéről már vagy három évvel ezelőtt egy hällebergai országos gyűlés alkalmával érdeklődött tőlem a Nagykövet Asszony és ott már az időpontot is kerestük, de aztán közbejöttek a covidos évek. A tavaly novemberi strägnesi megemlékezés alkalmával jeleztem a Nagykövet Asszonynak, hogy mi készen állunk a fogadására és ott helyben meg is egyeztünk a látogatás napjában.
Az Eskilstunai Magyar Közösség részéről a vezetőség, míg az Eskilstunai Magyar Protestáns Gyülekezet részéről a presbitérium tagjai voltak jelen a fogadáson.


A Nagykövet Asszony és férje közvetlen személyisége, a kedvességük, az őszinte érdeklődésük nyomán egy olyan családias, nyílt és baráti párbeszéd alakult ki, mintha már régebbről ismertük volna egymást. Ez adta a lehetőséget, hogy mindenki elmesélhesse az életét meghatározó fontos döntések meghozatalának okait, és egy teljesen új, ismeretlen világban az új élet vállalását minden előnyével és hátrányával együtt.

A kis közösségünk őszinte köszönetét szeretné kifejezni a mondhatni történelmi látogatást illetően Dr. Müller Adrien Nagykövet Asszonynak, aki az ilyen kapcsolattartással a jelenlegi Magyar Kormány támogató- és segítőkészségét tolmácsolja a külhoni magyar közösségek felé. Tény, hogy a közösségünk több, mint 30 éves fennállása óta ilyen magas szintű kapcsolatfelvétel még csak tervezve sem volt, de most megvalósult.

A találkozás sikerét és eredményességét igazolja a csoportképen szereplők vidám mosolya.

A képen szereplők balról jobbra: Katona Emese, Lestyák Levente, Peszlen Anna, Smirer Ferenc, Fekete Anna, Kovács Imre, Dr. Müller Adrien, Harkai Mária, Nagy Attila, Fazakas Éva, Martin Karlsson, Fazekas András, Fekete Erika és Fekete Jenő.

 

Levél az Olvasóhoz

Levél az Olvasóhoz

Kedves Olvasó! 2024. június 24.
Kedves Híradó Olvasók! Sorban a második online Híradót tarthatjuk most virtuálisan a „kezünkben”, tehát ezúttal sem jelenik meg az aktuális, júniusi lap nyomtatott formában, hanem a cikkek, beszámolók és interjúk kizárólag a Híradó honlapján olvashatók. Az 1974-ben alapított Svédországi Magyarok…
Tovább
Tarot-naplók I.

Tarot-naplók I.

Könyvespolc 2024. június 25.
Nem emlékszem pontosan, hogyan és mikor jelent meg a tarot az életemben. Egyszer csak azon kaptam magam, hogy ott van, persze az is lehet, mindig is ott volt, csak valami eltakarta előlem egy időre. Vagy talán elrejtőzött valamiért, esetleg mimikrit…
Tovább
A varázslatos szín. A göteborgi kolorizmus története új megvilágításban (második rész)

A varázslatos szín. A göteborgi kolorizmus története új megvilágításban (második rész)

Képzőművészet 2023. december 11.
Olle Olsson Hagalund - Műterem - olaj-vászon   A Híradó októberi számában Carl Kylberg, Tor Bjurström és Gösta Sandels képeinek elemzésén, a korszak bemutatásán keresztül indítottuk útjára a göteborgi kolorizmus történetét új megvilágításba helyező cikksorozatunkat. A második rész további utazásra…
Tovább

Támogasd újságunkat!

A Híradó a Svédországi Magyarok Országos Szövetségének rendszeresen megjelenő lapja.

A lap célja a Svédországban működő magyar egyesületek éltének bemutatása, a magyar nyelv és hagyományok ápolása valamint a kapcsolattartás az országban szétszórtan élő magyar olvasók között. Az újságot a tagegyesületekben tagdíjat fizető családok térítésmentesen kapják kézhez.

Annak ellenére, hogy a Híradó szerkesztősége önkéntes alapon végzi munkáját, az újság kiadásának költségei – a nyomdai költségek és a postázás – mégis jelentős anyagi terhet jelentenek a SMOSZ számára.

Kérjük, csatlakozz a Híradó Baráti Köréhez, és tagdíjad befizetésével támogasd az újság további megjelenését!

 

Éves tagsági díj családonként: 100 kr

A tagdíjat a következő számlára lehet befizetni:

Bankgiro 244-1590

Swish:

Swish


  

 

Nem kapta kézhez a Híradót?

 

Kimaradt Híradó szám esetén kérjük, értesítsék egyesületi elnöküket. Szerkesztőségünknek nincs módjában az elveszett, vagy nem kézbesített példányokat pótolni.

 

Címváltozás esetén kérjük, értesítsék egyesületi elnöküket, mert ők állítják össze és küldik el a tagság frissített névsorát a SMOSZ címlista felelősének.

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 

Free Joomla templates by L.THEME