A Svédországi Magyarok Országos Szövetségének lapja
 

A Boråsi Magyar Egyesület grillpartija

Május 11-én került megrendezésre a boråsi magyar közösség várva várt grillpartija, melyet a festői szépségű Sjömarkennél tartottak meg.

A Boråsi Magyar Egyesület szervezésében, délelőtt 11 órától kezdődően, a Viaredssjön-tó festői szépségű partján tartották meg a találkozót, amely alig 1 km-re található a várostól. Az esemény célja az volt, hogy a helyi magyarok összehozzák családjaikat és barátaikat egy kellemes délutánra, ahol a finom ételek és a jó társaság álltak a középpontban. Az időjárás is kegyes volt a résztvevőkhöz, hiszen napos, kellemes meleg idő fogadta a sok összegyűlt magyart.

emberek1

A grillparti délelőtt kezdődött, és egészen késő délutánig tartott. Az eseményre minden érdeklődőt szívesen vártak, és a kiváló időjárásnak köszönhetően sokan el is látogattak a helyszínre. A tóparti nyilvános grillező helyek egyikén az egyesület tagjai hamar tüzet varázsoltak, és megkezdődhetett a sütögetés. Az egyesület kolbásszal, virslivel, salátával, rágcsálnivalókkal, édességekkel, kávéval és üdítőitalokkal készült, de a vendégek sem jöttek üres kézzel: húsok, köretek és más finomságok is bőven akadtak. Minden korosztály képviseltette magát, a kisgyerekektől a nagyszülőkig. A közösség tagjai rég nem látott ismerősökkel találkozhattak, és új barátságok is születtek.

emberek2

A grillezőknél füstölgő húsok és zöldségek illata terjengett: kolbászok, szalonnák, csirkehúsok, valamint a vegetáriánus vendégek kedvéért grillezett zöldségek és sajtok is kerültek a parázs fölé. A programól senki nem távozott éhesen. A nap folyamán a magyar muzsika, vidám beszélgetések és kacagás töltötte meg a partszakaszt. A gyerekek labdáztak és játszottak, míg az idősebbek közül sokan aktívan részt vettek a grillezésben, vagy a vízparton napoztak. A legbátrabbak még a pár fokos tó vizébe is bemerészkedtek.

grill

A résztvevők közül sokan már most visszaszámolnak a következő rendezvényéig, hiszen a grillparty egyértelműen sikeres és emlékezetes volt. A társaság ismét egy vidám és tartalmas napot töltött együtt, az esemény után mindenki mosollyal az arcán tért haza, a szívében pedig az összetartozás és a közösség erejével. Alig várjuk a következőt!

Írta: Szőnyi Dorottya

Levél az Olvasóhoz

Levél az Olvasóhoz

Kedves Olvasó! 2024. június 24.
Kedves Híradó Olvasók! Sorban a második online Híradót tarthatjuk most virtuálisan a „kezünkben”, tehát ezúttal sem jelenik meg az aktuális, júniusi lap nyomtatott formában, hanem a cikkek, beszámolók és interjúk kizárólag a Híradó honlapján olvashatók. Az 1974-ben alapított Svédországi Magyarok…
Tovább
Tarot-naplók I.

Tarot-naplók I.

Könyvespolc 2024. június 25.
Nem emlékszem pontosan, hogyan és mikor jelent meg a tarot az életemben. Egyszer csak azon kaptam magam, hogy ott van, persze az is lehet, mindig is ott volt, csak valami eltakarta előlem egy időre. Vagy talán elrejtőzött valamiért, esetleg mimikrit…
Tovább
A varázslatos szín. A göteborgi kolorizmus története új megvilágításban (második rész)

A varázslatos szín. A göteborgi kolorizmus története új megvilágításban (második rész)

Képzőművészet 2023. december 11.
Olle Olsson Hagalund - Műterem - olaj-vászon   A Híradó októberi számában Carl Kylberg, Tor Bjurström és Gösta Sandels képeinek elemzésén, a korszak bemutatásán keresztül indítottuk útjára a göteborgi kolorizmus történetét új megvilágításba helyező cikksorozatunkat. A második rész további utazásra…
Tovább

Támogasd újságunkat!

A Híradó a Svédországi Magyarok Országos Szövetségének rendszeresen megjelenő lapja.

A lap célja a Svédországban működő magyar egyesületek éltének bemutatása, a magyar nyelv és hagyományok ápolása valamint a kapcsolattartás az országban szétszórtan élő magyar olvasók között. Az újságot a tagegyesületekben tagdíjat fizető családok térítésmentesen kapják kézhez.

Annak ellenére, hogy a Híradó szerkesztősége önkéntes alapon végzi munkáját, az újság kiadásának költségei – a nyomdai költségek és a postázás – mégis jelentős anyagi terhet jelentenek a SMOSZ számára.

Kérjük, csatlakozz a Híradó Baráti Köréhez, és tagdíjad befizetésével támogasd az újság további megjelenését!

 

Éves tagsági díj családonként: 100 kr

A tagdíjat a következő számlára lehet befizetni:

Bankgiro 244-1590

Swish:

Swish


  

 

Nem kapta kézhez a Híradót?

 

Kimaradt Híradó szám esetén kérjük, értesítsék egyesületi elnöküket. Szerkesztőségünknek nincs módjában az elveszett, vagy nem kézbesített példányokat pótolni.

 

Címváltozás esetén kérjük, értesítsék egyesületi elnöküket, mert ők állítják össze és küldik el a tagság frissített névsorát a SMOSZ címlista felelősének.

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 

Free Joomla templates by L.THEME