A Svédországi Magyarok Országos Szövetségének lapja
 

Az „írok|exponálok” ciklusból

Ahogy jártam a hegyet, az jutott eszembe, hogy minden egyre színtelenebb.

 

Az ég, a kopár fák, a szárazan csörgő fű. Alig jár madár – a csendet néha egy-két hollószárny-suhogás töri meg. És sajátos „énekük”. A távolban az Alacsony-Tátra havas csúcsai. Hiába, januárban járunk. Mégis megkeresem azt a völgyet, azt a bokrot, azt a tüskés kökény- vagy vadrózsaszárat, mely mindezek dacára életet mutat e látszat élettelenségben. Talán sokaknak semmi lenne e látvány, pedig csak magunkba kell engedni a világ köröttünk szunnyadó rezdüléseit. Egy tölgyfa kérgén nyílegyenes hasadás fut végig. Vagy inkább begyógyult barázda. Csatorna hatalmas esőzések vízelvezetésére. Valójában a fa egyik oldala zöldes a mohától. A kéreg maga szürkés-barnás időtenyér. A barázda világosbarnán világít. Körötte a kék ég. Na, most mondd, hát nem lakozik ott mindenütt a szépség?!

Egyesületek

Újra odébb állt a SOMIT karaván…

Újra odébb állt a SOMIT karaván…

A Göteborg közelében lévő härsjösandi cserkészlak udvaráról idén valamivel délebbre vette az irányt a SOMIT karaván, meg sem…
SOMIT családos tábor

SOMIT családos tábor

Az idei év SOMIT családos tábora szeptember 11–13. között került megrendezésre. A teltházas rendezvényen egy roppant eseménydús hétvégére…
Hírek a malmői Hungaroclubból

Hírek a malmői Hungaroclubból

Egyesületünk óvatosan nyitott a tagság felé a pandémia után. Tagságunk nagy része szépkorú, s nehezen találtak vissza az…

Támogasd újságunkat!

A Híradó a Svédországi Magyarok Országos Szövetségének rendszeresen megjelenő lapja.

A lap célja a Svédországban működő magyar egyesületek éltének bemutatása, a magyar nyelv és hagyományok ápolása valamint a kapcsolattartás az országban szétszórtan élő magyar olvasók között. Az újságot a tagegyesületekben tagdíjat fizető családok térítésmentesen kapják kézhez.

Annak ellenére, hogy a Híradó szerkesztősége önkéntes alapon végzi munkáját, az újság kiadásának költségei – a nyomdai költségek és a postázás – mégis jelentős anyagi terhet jelentenek a SMOSZ számára.

Kérjük, csatlakozz a Híradó Baráti Köréhez, és tagdíjad befizetésével támogasd az újság további megjelenését!

 

Éves tagsági díj családonként: 100 kr

A tagdíjat a következő számlára lehet befizetni:

Bankgiro 244-1590

  

 

Nem kapta kézhez a Híradót?

 

Kimaradt Híradó szám esetén kérjük, értesítsék egyesületi elnöküket. Szerkesztőségünknek nincs módjában az elveszett, vagy nem kézbesített példányokat pótolni.

 

Címváltozás esetén kérjük, értesítsék egyesületi elnöküket, mert ők állítják össze és küldik el a tagság frissített névsorát a SMOSZ címlista felelősének.

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 

Free Joomla templates by L.THEME