A Svédországi Magyarok Országos Szövetségének lapja
 

A Híradó Baráti Köre a SMOSZ legújabb tagszervezete

 

A Híradó Baráti Köre egyesületet tagjai közé fogadta a SMOSZ közgyűlése. Tagjaink közül eddig is sokan támogatták anyagilag a Híradót. Ezt a támogatást most ezen az egyesületen keresztül szervezett formában is megtehetik.
A lap célja a magyar hagyományok bemutatása, a magyarságtudat erősítése, a hagyományőrzésre épülő aktivitás fokozása az egyesületeken belül, kapcsolattartás az olvasók között országszerte. Úgy gondoljuk, hogy a Híradó hű maradt meghirdetett céljaihoz, szellemiségéhez és függetlenségéhez, világos értékrend és elvek mellett működik. Egyenes, őszinte stílusával arra törekszik, hogy felrázza, és összefogja a svédországi magyarságot. Célunk nemzeti értékeink felkutatása, élővé tétele. Közvetett célunk pedig egy erős, életképes egyesületi lap fenntartása. 
 
Úgy gondoljuk, hogy egyéni érdekek nélkül, pénzt és fáradságot nem kímélve, áldozatokat vállalva próbálunk megfelelni vállalt céljainknak. A lap létezését nagymértékben köszönhetjük a Svédországi Magyarok Országos Szövetségének, a kis létszámú, de elkötelezett szerkesztőségnek, valamint lelkes támogatóinknak. 
Ezért ha TI is úgy gondoljátok, hogy szükség van erre az újságra, kérjük, jelentkezzetek, támogassátok a Híradó Baráti Körét!
Ha rászolgáltunk a bizalomra, kérjük, fejezzétek ki ezt azzal is, hogy csatlakoztok az újonnan megalakult társasághoz, ezzel is támogatva lapunkat. 
 
Éves tagsági díj családonként: 100 kr 
A tagdíjat a következő számlára lehet befizetni: Bankgiro 244-1590
 
Bővebb információért írjatok: 
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
 
Köszönjük a sok szeretetet és bátorítást, amit Tőletek kapunk. Szeretettel várunk a Híradó Baráti Körében!
Kádár Dóri,
a Híradó Baráti Körének elnöke
 
Levél az Olvasóhoz

Levél az Olvasóhoz

Kedves Olvasó! 2022. december 27.
Uraji köd / Fotó: Antal József Kedves Híradó Olvasók!
Tovább
Tao Te King

Tao Te King

Könyvespolc 2022. december 27.
Pár útravalót már felpakoltam erre a képzeletbeli könyvespolcra azokból az olvasmányokból, melyek az embert az olvasás örömén túl, mintegy segítőtársként kísérhetik életútján. Szóba került már jó pár meghatározó név, eszme, vallás, de ma álljon itt egy igazi klasszikus, amely immáron…
Tovább
„Tűz-víz-föld-levegő” – Angi István festőművész kiállítása

„Tűz-víz-föld-levegő” – Angi István festőművész kiállítása

Képzőművészet 2022. október 23.
2022 Angi István: Hegyek napsütésben, akril - vászon 2022.07.07 – 08.31. Bárczay kastély galériája, Felsőzsolca. Mintegy két tucat frissen készült olajfestmény és körülbelül ugyanennyi, főleg fából készült kisplasztika fogadja a látogatót Angi István kiállításán. A képek figuratívak, a legelvontabb alkotásokon…
Tovább
Sipos Loránd kiállítása a stockholmi Magyar Házban

Sipos Loránd kiállítása a stockholmi Magyar Házban

Portré 2022. október 23.
Bereczky-Veress Biborka: Bevallom, amikor felhívtam telefonon Sipos Lorándot, még nem ismertem őt és egyetlen festményét sem láttam élőben. Vezetőségi tagunk, Tiglezán Csilla, aki sajnos ma nem lehet jelen, hívta fel a figyelmünk a művész munkáira. Az interneten keresztül megtekinthető sok…
Tovább
„Néha jó az ismeretlenbe menni, mert az ember vágyik rá és sok mindent tanul általa”

„Néha jó az ismeretlenbe menni, mert az ember vágyik rá és sok mindent tanul általa”

Portré 2022. október 23.
Jégkorong kapus, többszörös magyar válogatott, egyben az első magyar játékos, aki az észak-amerikai jégkorong ligák legfelső osztályában játszott (NHL). 2008-ban tagja volt a szapporói jégkorong-világbajnokság győztes csapatának, de részt vett a 2009-es A csoportos jégkorong-világbajnokságon is. Kisgyerekkorban kezdett jégkorongozni, hatévesen…
Tovább

Egyesületek

Hírek a SOMIT háza tájáról… Hagyományaink nyomában

Hírek a SOMIT háza tájáról… Hagyományaink nyomában

Mindössze néhány héttel a rendkívül jól sikerült SOMIT családos tábor után egy hétvége erejéig (2022. október 21. és…
Újra elindulóban az ifik társasága

Újra elindulóban az ifik társasága

A tavaszi közgyűlésen bemutatkozott hat magyar fiatal, akik akkor lelkesen meséltek a jövőbeli céljaikról és arról, hogy miképpen…
Pedagógusok a házban

Pedagógusok a házban

A jó pedagógus olyan, mint a télen a kamrában lógó szárazkolbász, szalámi: minél több van belőle, és minél…

Támogasd újságunkat!

A Híradó a Svédországi Magyarok Országos Szövetségének rendszeresen megjelenő lapja.

A lap célja a Svédországban működő magyar egyesületek éltének bemutatása, a magyar nyelv és hagyományok ápolása valamint a kapcsolattartás az országban szétszórtan élő magyar olvasók között. Az újságot a tagegyesületekben tagdíjat fizető családok térítésmentesen kapják kézhez.

Annak ellenére, hogy a Híradó szerkesztősége önkéntes alapon végzi munkáját, az újság kiadásának költségei – a nyomdai költségek és a postázás – mégis jelentős anyagi terhet jelentenek a SMOSZ számára.

Kérjük, csatlakozz a Híradó Baráti Köréhez, és tagdíjad befizetésével támogasd az újság további megjelenését!

 

Éves tagsági díj családonként: 100 kr

A tagdíjat a következő számlára lehet befizetni:

Bankgiro 244-1590

Swish:

Swish


  

 

Nem kapta kézhez a Híradót?

 

Kimaradt Híradó szám esetén kérjük, értesítsék egyesületi elnöküket. Szerkesztőségünknek nincs módjában az elveszett, vagy nem kézbesített példányokat pótolni.

 

Címváltozás esetén kérjük, értesítsék egyesületi elnöküket, mert ők állítják össze és küldik el a tagság frissített névsorát a SMOSZ címlista felelősének.

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 

Free Joomla templates by L.THEME