A Pannónia klub életéből

Share

A malmői Pannónia klubban nagy szilveszteri bulival búcsúztattuk az óévet és köszöntöttük az újat, majd a magyar kultúra napjának megünneplésével folyattuk a 2017-es évet.

A Magyar Kultúra napját néphagyományainkra emlékezve ültük meg.
A Magyar Kultúra napját néphagyományainkra emlékezve ültük meg.

A Magyar Kultúra napját néphagyományainkra emlékezve ültük meg.

A Körösi Csoma Sándor program keretében itt lévőKovács Gábor néptánccal, Sándor István brácsa-, illetve Tóth Luca Réka hegedűjátékával ejtette ámulatba a közönséget. Továbbá meghívott vendégelőadóként Kovács Kata tánccal, Tóth Ibi versmondással és Tóth Laci narrátorként emelte a kultúrest színvonalát. Felemelő érzés volt a magyar Himnusz születésnapján emlékezni a magyar népi szokásainkra, népi hagyományainkra.

A magyar kultúra napját a legkisebbekkel is megültük. Az esti előadást megelőzően a délelőtt folyamán a kicsikkel népi zenével, mesékkel,tánccal emlékeztünk.

A nagy sikernek örvendő gyerek délelőttöt február 25-én farsangi programmal folytattuk. Meghívott énekes-táncos vendégpár Vanya-Lőrincz Veronika és Vanya Róbert az Operett színház tagjai énekeltek 2-14 éves gyerekeknek, majd este a felnőttekkel folytattuk a farsangi mulatságot. Az idei farsangi bál nem hagyományos bál volt! Az Operett Színház két fiatal énekes-táncosa hozta el a 70-es, 80-as évek nagy slágereit, természetesen látványos farsangi ruhákkal díszítve.

Március 11-én, szombaton jó hangulatú évi közgyűlésen elevenítettük fel az elmúlt

10 év nevezetes programjait.

Március 13-án a Hungaroclubbal közösen márciusi ifjakra emlékezünk Kőrösi Csoma Sándor ösztöndíjasai által összeállított és előadott Ébredés című műsor keretében.

Április első hétvégéje újra a kicsiké! Húsvéti mesés színházzal üljük meg húsvét ünnepét, és elevenítjük fel a magyar hagyományokat.

Május 20-án vidám zenés színházi előadással várunk mindenkit a Nydala színházba.

Bővebb információ a klub életéről megtalálható a honlapunkon: www.pannonia.se

Szép húsvéti ünnepeket kívánunk mindenkinek!

 

Rosenheim Ilona