A Svédországi Magyarok Országos Szövetségének lapja
 

Téli beszámoló a Pannónia Klubtól

Screenshot_20240214_075630_Photo_Collage.jpg

 

Elmondhatjuk, hogy újra egy sikeres bállal zártuk a tavalyi évet, ami a felnőtteknek szánt programjainkat illeti. Az őszi bálunk sztárfellépője Lőrincz Veronika volt, aki fergeteges hangulatot teremtett és a karácsonyi dallamokkal korai ünnepi hangulatot lopott a résztvevők szívébe. Az est zenefelelőse, DJ Tóth Sándor gondoskodott a további remek hangulatról. Mint mindig, most is gyönyörű tombolanyereményeket sorsoltunk ki, köszönet érte Rosenheim Ilonának. A szokásostól eltérő módon egy étteremben rendeztük meg a bálunkat, ahol gondoskodtak számunkra a finom falatokról is.

A gyerekeknek szánt évzáró műsorunk – a Mikulás titkos segítője – Kontha Nelli előadásában sok gyereket megörvendeztetett, főképp, hogy a Mikulás a műsor után meglepetés ajándékkal jutalmazta a kis érdeklődőket.

A 2024-es évet máris két nagykaliberű műsorral kezdtük. A már hagyományos, gyerekeknek szánt farsangi mulatságunkat ezúttal egy bűvész előadással kötöttük össze. Szép Bence „A Világ legügyetlenebb bűvésze”című gyerekeknek szánt előadása boldogságot csalt a kis szívekbe. A bűvészműsor után a gyerekek felvonultak és bemutatták a leleményesebbnél leleményesebb farsangi jelmezeiket, amit egy kis ajándékkal jutalmaztunk, a gyerekek nagy örömére. És hogy a felnőttek se maradjanak le a mókáról, Bence egy stand-up előadással zárta a napot, miután még lehetőség volt úgy Bencével, mint a barátokkal egy kis esti társalgásra. Jóleső érzés, amikor az ember nem csak a színpadon láthatja az előadót, hanem a műsor előtti és utáni rövid beszélgetések által betekinthet a hétköznapjaiba, így sokkal emberközelibb kapcsolat jön létre a művésszel. Én személy szerint úgy érzem, hogy jól feltöltődtem a műsor alatt, amire szükségem is volt ebben a hosszú, szürke téli időszakban.

Most készülődünk a következő programunkkal, Társasjáték Klubest néven. Egy teljesen új megmozdulás számunkra, amivel még szorosabb kapcsolatot próbálunk teremteni a malmői magyarok között.

 

received_24409661615343836.jpeg

 

Írta és fotók: Márton Mercédesz

Levél az Olvasóhoz

Levél az Olvasóhoz

Kedves Olvasó! 2024. június 24.
Kedves Híradó Olvasók! Sorban a második online Híradót tarthatjuk most virtuálisan a „kezünkben”, tehát ezúttal sem jelenik meg az aktuális, júniusi lap nyomtatott formában, hanem a cikkek, beszámolók és interjúk kizárólag a Híradó honlapján olvashatók. Az 1974-ben alapított Svédországi Magyarok…
Tovább
Tarot-naplók I.

Tarot-naplók I.

Könyvespolc 2024. június 25.
Nem emlékszem pontosan, hogyan és mikor jelent meg a tarot az életemben. Egyszer csak azon kaptam magam, hogy ott van, persze az is lehet, mindig is ott volt, csak valami eltakarta előlem egy időre. Vagy talán elrejtőzött valamiért, esetleg mimikrit…
Tovább
A varázslatos szín. A göteborgi kolorizmus története új megvilágításban (második rész)

A varázslatos szín. A göteborgi kolorizmus története új megvilágításban (második rész)

Képzőművészet 2023. december 11.
Olle Olsson Hagalund - Műterem - olaj-vászon   A Híradó októberi számában Carl Kylberg, Tor Bjurström és Gösta Sandels képeinek elemzésén, a korszak bemutatásán keresztül indítottuk útjára a göteborgi kolorizmus történetét új megvilágításba helyező cikksorozatunkat. A második rész további utazásra…
Tovább

Támogasd újságunkat!

A Híradó a Svédországi Magyarok Országos Szövetségének rendszeresen megjelenő lapja.

A lap célja a Svédországban működő magyar egyesületek éltének bemutatása, a magyar nyelv és hagyományok ápolása valamint a kapcsolattartás az országban szétszórtan élő magyar olvasók között. Az újságot a tagegyesületekben tagdíjat fizető családok térítésmentesen kapják kézhez.

Annak ellenére, hogy a Híradó szerkesztősége önkéntes alapon végzi munkáját, az újság kiadásának költségei – a nyomdai költségek és a postázás – mégis jelentős anyagi terhet jelentenek a SMOSZ számára.

Kérjük, csatlakozz a Híradó Baráti Köréhez, és tagdíjad befizetésével támogasd az újság további megjelenését!

 

Éves tagsági díj családonként: 100 kr

A tagdíjat a következő számlára lehet befizetni:

Bankgiro 244-1590

Swish:

Swish


  

 

Nem kapta kézhez a Híradót?

 

Kimaradt Híradó szám esetén kérjük, értesítsék egyesületi elnöküket. Szerkesztőségünknek nincs módjában az elveszett, vagy nem kézbesített példányokat pótolni.

 

Címváltozás esetén kérjük, értesítsék egyesületi elnöküket, mert ők állítják össze és küldik el a tagság frissített névsorát a SMOSZ címlista felelősének.

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 

Free Joomla templates by L.THEME